Malatya'da 5,9 şiddetinde deprem! 3 ilde hissedildi

Malatya'da 5,9 şiddetinde deprem! 3 ilde hissedildi
Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedilirken, paniğe kapılan halk sokağa döküldü

6 Şubat depreminde büyük yara alan Malatya’da bugün şiddetli bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini kaydetti.

Deprem Elazığ, Gaziantep ve Diyarbakır başta olmak üzere çevredeki illerde de hissedildi.

11 ili etkileyen 6 Şubat depreminin acısını hala unutmayan vatandaşlar, şiddetli sarsıntı nedeniyle paniğe kapılarak ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

Depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için saha taraması başlatılırken, ilk belirlemelere göre Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da toplam 3 binada hasar meydana geldi.

Elazığ'da çöken binadan 4 kişi kurtarıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 33'ü yardım amaçlı 374 ihbar geldi. İhbarlarda herhangi bir can kaybı belirtilmedi.

İLK AÇIKLAMA BELEDİYEDEN
Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya Kale merkezli 5.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir" dedi.

YERLİKAYA: EKİPLERİMİZ SAHA TARAMALARINA BAŞLADI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı.

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI ER: CAN VE MAL KAYBI YOK
Malatya Belediye Başkanı Sami Er depreme ilişkin, 'Arkadaşlar sahadalar. Bir panik var, gelen herhangi bir olumsuz haber yok. Şu anda araştırıyoruz. Bir ihbar yok. Can ve mal kaybıyla ilgili bir ihbar gelmedi. Arkadaşlarımız da sahadalar. Ben kriz merkezine geliyordum zaten, yoldayken hissettim" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ
Sağlık Bakanlığı, merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan ve birçok ilden hissedilen depreme ilişkin yaptığı açıklamada, “Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir” denildi.
Bakanlık ayrıca, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin saha taramalarını devam ettirdiğini belirtti.

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünde depremden etkilenen Adıyaman'da Valilik ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı.

ADIYAMAN VALİLİĞİ: EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10.07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenirken büyük korku ve paniğe neden olan deprem Adıyaman'da da hissedildi.

Adıyaman Valiliği depremle ilgili yaptığı açıklamada, "İlk belirlemelere göre Adıyaman'da herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiş, ilgili birimlerimize herhangi bir olumsuz ihbar alınmamıştır. Saha taramalarımız devam etmektedir” denildi.

Malatya'da eğitime 1 gün ara verildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.