Manisa'da deprem! Çevre illerden de hissedildi

Manisa'da deprem! Çevre illerden de hissedildi
Manisa’nın Soma ilçesinde dün gece meydana gelen deprem korkuttu. Çevre illerden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, sarsıntı esnasında balkondan atlayan bir kişinin hafif yaralandığı öğrenildi

Manisa'da gece saatlerinde deprem meydana geldi. Merkez üssü Soma ilçesi olarak açıklanan depremin şiddeti 4,8 ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinden yaptığı açıklamada Manisa'nın Soma ilçesinde saat 01.36'da 4,8 büyüklüğünde deprem yaşandığını duyurdu. Deprem, yerin yaklaşık 10,24 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem, Manisa kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

BALKONDAN ATLAYAN BİR KİŞİ YARALANDI
Depremin hasar ve can kaybına neden olup olmadığının belirlenmesi için saha çalışması başlatıldı. Sarsıntı sırasında Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde balkondan atlayan bir kişi hafif yaralandı.

Depremin ardından büyüklüğü 1,8 ile 3,1 arasında 4 artçı sarsıntı oldu.

MANİSA VALİSİ ÜNLÜ'DEN İLK AÇIKLAMA
Manisa Valisi Enver Ünlü, merkez üssü Soma olan 4,8 büyüklüğündeki depremle ilgili herhangi bir olumsuz durumun bildirilmediğini açıkladı.

Vali Enver Ünlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Merkez üssü Soma Büyükışıklar Mahallemiz olan saat 01.36'da meydana gelen 4,8 şiddetindeki depremde herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Ekiplerimiz tarafından sahada gerekli kontroller yapılmaktadır. Geçmiş olsun."

Kaynak:HABER MERKEZİ