Marmara'nın incisine yerli turist akını sürüyor. En çok ziyaret alan yer oldu
Avşa Adası, sakin ve huzurlu bir tatil arayanların tercihi olurken, aynı zamanda canlı gece hayatıyla da dikkat çekiyor. Tatilciler, gün boyu deniz ve güneşin tadını çıkarırken, akşamları adanın renkli gece hayatında eğlencenin keyfini çıkarabiliyorlar.
Marmara Adalar Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir CHP Meclis Üyesi Dr. Şahin Alagaş, Avşa Adası'nda hazırlıkların tamamlandığını kaydederek adanın misafirlerini beklediğini kaydetti. Dr. Şahin Alagaş, "Çalışmalarımızı tamamladık. Yollarımız olsun, temizlik çalışmalarımız olsun hepsini yaptık. Haşere ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarımız hem karadan hem de insansız hava araçlarıyla havadan devam ediyor. Arkadaşlarımız gayet güzel çalışıyorlar. Kanalizasyon temizliklerimizi de gerçekleştirdik. Tabi ki esnaflarımız da sezon hazırlıklarını tamamladılar. Hizmete hazırız. Avşa'nın nüfusu yazın bazen 40 katına çıkıyor. Avşa, Türkiye'nin en güzel tatil beldelerinden. Dolu dolu bir sezon geçiriyoruz" dedi.
Dondurucuda kışlık fasulye saklarken dikkat! Kokmaması için böyle yapılmalı
Burayı görmeden asla gezdim demeyin: Türkiye'deki en büyülü ilçeymiş
Avşa, Marmara Denizi'nde ada. İstanbul'a deniz otobüsüyle 2,5 Erdek'e ise gemiyle 1 saat 50 dakika uzaklıktadır. Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı bir yerleşim yeridir. İlçe merkezine 11 km, il merkezine 155 km uzaklıktadır. Avşa adasının diğer adı "Türkeli" adasıdır. Fakat "Türkeli" ismi "Avşa" olarak değişmiştir.
Kaynak:HABER MERKEZİ