MEAAL'den iki önemli proje
Sarayönü'nde gerçekleştirdiği başarılı AB projeleriyle adından bahsettiren Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nin bu yıl iki projesi birden onaylandı. Önemli bir başarıya imza atan Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıkları kapsamında Polonya Ulusal Ajansı’na sunulan “Collective Action For Respect And Empathy” ve “ Innovative eTwinners Can Do More isimli iki projesi değerlendirme süreci tamamlanarak kabul edildi.
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nin 2019-1-PL01-KA229-064959_3 numaralı “Collective Action For Respect And Empathy” ve 2019-1-PL01-KA229-065036_5 numaralı “ Innovative eTwinners Can Do More isimli iki projesi onaylandı.
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç, Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar (KA229) kapsamında iki projenin Polonya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiğini söyledi. Kerpiç, "Gerek Avrupa gerekse ülke genelinde çok sayıda okulun yapmış olduğu proje başvuruları arasında iki stratejik okul ortaklığı projesinde birden yer almayı başarmamız bize büyük memnuniyet verdi. Bir de Slovakya Ulusal Ajansına başvuruda bulunduk. Kısa süre içinde olumlu haber almayı umut ediyoruz. AB projeleri öğretmen ve öğrencilerimizin farklı alanlarda gelişimlerine önemli katkı sağlıyor. Aynı zamanda uluslararası tanınırlık açısından da çok önemli görüyoruz." dedi.
“Innovative eTwinners Can Do More” projesinin koordinatörü Mustafa KOZAN, “Okulumuzda Erasmus Plus ve eTwinning projeleri önemli bir yere sahip. 24 ay sürecek “Innovative eTwinners Can Do More” isimli projemiz ile her iki AB proje türünü bir arada yürütme fırsatı bulacağız. Okulumuzun eTwinning Okulu etiketini almaya hak kazanmasından sonra Uğur Burak Karataş ve proje ekibimizle Erasmus Plus programı kapsamında eTwinning projelerini yürütmeyi içeren yenilikçi bir proje yapma fikri ile yola çıktık. Aynı isimle başlattığımız eTwinning projemizi Erasmus Plus projesine dönüştürdük. Polonya, Türkiye, İtalya, Hırvatistan ve Makedonya ortaklığında yürüteceğimiz projemiz süresince dört farklı konuda eTwinning projeleri yürüteceğiz. Proje içinde projelerin üretileceği 24 aylık süreçte öğrencilerimiz proje yazım aşamasında da yer alacaklar. eTwinning projelerini yaygınlaştırma, Web 2.0 araçları ve teknoloji entegrasyonu konulu projemizin okulumuza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Collective Action For Respect And Empathy projesinin koordinatörü Seda Alakay ise şunları söyledi: "22 ay sürecek projemiz akran zorbalığı ve siber zorbalık konularında drama, kısa filmler, anketler ve röportajlar gibi çeşitli faaliyetler ve etkinlikler içermektedir. Polonya, Türkiye, Litvanya, Romanya ve Bulgaristan ortaklığında sürdüreceğimiz projemiz ile akran zorbalığı ve siber zorbalık konularında farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Proje ekibimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte bütün proje faaliyetlerini başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyorum."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.