Meram Kütüphaneleri: Gençlerin Huzurlu Çalışma Adresi

Meram Kütüphaneleri: Gençlerin Huzurlu Çalışma Adresi
Meram Kütüphaneleri, sınavlara hazırlanan ve ders çalışmak isteyen gençler için ideal bir tercih haline geldi. Meram Belediyesi'nin öncülüğünde hayata geçirilen ilçe halk kütüphanesi, Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi Kütüphanesi, Gazze ve Meram Millet Kıraathaneleri, sundukları geniş kaynak çeşitliliği, huzurlu çalışma ortamı, ücretsiz hizmetler ve etkinlikleriyle öğrencilerin vazgeçilmezi oldu.

Meram Belediyesi, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sınavlara hazırlanan ve ders çalışmak isteyen gençler ile çocuklar için sunduğu modern kütüphanecilik hizmetleriyle de dikkat çekiyor. Meram Belediyesi’nin girişimleriyle kurulan ilçe halk kütüphanesi, Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi Kütüphanesi, Gazze ve Meram Millet Kıraathaneleri, ders çalışmak veya üniversite, KPSS gibi önemli sınavlara hazırlanan gençler için konforlu, sessiz ve donanımlı bir ortam sunarak memnuniyet yaratıyor.

Öğrenciler ve Vatandaşlardan Kütüphanelere Tam Not!

Yoğun sınav dönemlerinde sabah erken saatlerden itibaren dolup taşan Gazze ve Meram Millet Kıraathaneleri, öğrencilerin motivasyonunu ve konsantrasyonunu artırmalarına yardımcı olan Meram Belediyesi’nin sunduğu hizmetlerle destekleniyor. Kütüphanelerdeki dijital kaynaklar ve rehberlik hizmetleri, gençlerin bilgiye kolay erişimini sağlarken, daha planlı bir çalışma yürütmelerine de olanak tanıyor. Ayrıca, ücretsiz çay ve Wi-Fi hizmetleri gibi olanaklar, kütüphanelerin konforlu yapısını öne çıkararak öğrenciler ve vatandaşlar tarafından övgüyle karşılanıyor.

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM GENÇLİĞİNE YATIRIMI SORUMLULUKLARIMIZIN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Gençlerin ve çocukların eğitimlerine ve geleceklerine yatırım yapmayı sorumluluklarının en önemli parçalarından biri olarak gördüklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada kütüphanelerin bir şehre ruh ve derinlik kazandıran merkezler olduğuna vurgu yaparak “Meram’ın geleceğinin inşası için gençlerimizi kitaplarla buluşturmanın gerekliliğine inandık.

Gençlerimizin ve çocuklarımızın kitaplara ve kütüphanelere ünsiyetinin güçlenmesi demek geleceğimizin o denli güçlü olması demek. Kütüphanelerimiz ne denli zengin ise Meram o denli zengin olacak inancıyla ilçemizdeki kütüphane sayısını artırmanın ve var olanların da niteliklerini ve donanımlarını yükseltmenin gayretinde olduk.

Kütüphanelerimizi, aynı zamanda pek çok etkinliğin de yapılabildiği alanlar olarak planladık. Bu noktada bizlerin daima yanında olan ilçe milli eğitim müdürlüğümüze ve il kültür müdürlüğümüze şükranlarımı sunuyorum. Bugün, bu anlamlı yatırımları ilçemize kazandırmış olmanın gururuyla çocuklarımızı, gençlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı kütüphanelerimize davet ediyorum. ” şeklinde konuştu.

MERAM’IN KÜTÜPHANELERİ, ORTAMI VE SUNDUĞU HİZMETLERLE HER YAŞTAN BİREYİN İLGİ ODAĞI OLDU

Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi Kütüphanesi ve Etüd Merkezi;

Meram Gelişim Akademisi (MEGA) eğitimlerinin sunulduğu Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi, Yenişehir Mahallesi’nde yer alıyor. Bu merkez, ders çalışmak ve sınavlara hazırlanan öğrencilerin tercih ettiği önemli mekanlardan biri haline geldi. Sunmuş olduğu hizmetler sayesinde öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören merkez, akademik derslerle de gençlerin geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasına katkıda bulunuyor.

Meram İlçe Halk Kütüphanesi

Meram Belediyesi ve Konya İl Kültür Müdürlüğü iş birliğiyle ilçe halk kütüphanesi olarak yeniden düzenlenen Havzan Sosyal Tesisi, modern yüzüyle Meramlıların ilgi odağı olmayı başardı. Sosyal medyada aldığı beğeniler ve olumlu yorumlarla beş yıldız alan Meram İlçe Halk Kütüphanesi, geniş kitap yelpazesi, kaliteli hizmeti ve düzenlediği etkinliklerle dikkat çekiyor. Kitap tutkunlarından ders çalışmak isteyen öğrencilere, sınavlara hazırlananlardan okul öncesi çocuklara kadar herkesin beğenisini kazanan kütüphane, sık sık düzenlenen yazar-şair buluşmaları, seminerler, müzik dinletileri ve kültürel etkinliklerle de büyük ilgi topluyor.

Meram Millet Kıraathanesi

Konya’nın ilk, Türkiye’nin de öncülerinden biri olan Meram Millet Kıraathanesi, toplam 400 metrekarelik alanda aynı anda 150 kişiye hizmet verebilen bir merkez olarak Ahmet Özcan Caddesi’nde bulunuyor. Kütüphane, okuma salonu, dinlenme alanları, internet kafe ve zeka oyunları bölümüyle Meram Millet Kıraathanesi, her yaş grubuna ve seviyeye hitap eden, araştırma yapmaya uygun bir ortam sunuyor. Ayrıca, kitapseverler için gazete ve dergi gibi güncel yayınların takibi ile görme engelli bireyler için özel bir konsept de mevcut.

Gazze Millet Kıraathanesi

225 metrekarelik bir alanda hizmet veren Gazze Sosyal Tesisi’nin önemli bir kısmı, çocuklar, gençler ve kitap okumak isteyen vatandaşlar için ayrılmıştır. Buradaki etüt salonu ve Millet Kıraathanesi, müdavimlerine hem görsel hem de işlevsel olarak mükemmel bir çalışma ortamı sunuyor. Kullanıcılar, derslerini çalışırken veya kitap okurken konforlu bir kafe atmosferinde vakit geçirme imkanı buluyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.