Meteoroloji bu kez saat vererek uyardı! Kuvvetli geliyor

Meteoroloji bu kez saat vererek uyardı! Kuvvetli geliyor
Meteoroloji, sağanak yağışla felç olan Konya’yı bu kez saat vererek uyardı. Peki Konya’ya daha kaç gün sağanak yağmur yağacak, yağış hangi saatte başlayacak? İşte ayrıntılar…

Meteoroloji’nin dün yaptığı 4 günlük sağanak yağmur uyarısı gerçekleşti ve Konya dün sağanak yağışa teslim oldu. Yetkililer, kente sarı kodlu yeni bir uyarıda daha bulundu.

Konya’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur ile hayat adeta felç oldu. Rögar kapakları patladı, yollar göle döndü. Ara yolları basan su nedeniyle araçlar sokaklarda ilerleyemedi, trafiğin ana caddelere yığılması nedeniyle ana yollarda da trafik kilitlendi. Bazı işyerlerini ise su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Konya’nın da olduğu 14 ile sarı kodla yeni bir uyarı yaptı. Meteorolojik verilere göre Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Maraş, Uşak ve Osmaniye’de sağanak yağış öğle saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak, aralıklarla geceye kadar devam edecek.

İşte Konya’nın saatlik ve 5 günlük hava durumu:

meteoroloji-bu-kez-saat-vererek-uyardi-kuvvetli-geliyor-1.jpg