Meteorolojiden yeni uyarı: Önümüzdeki 4 güne dikkat!

Meteorolojiden yeni uyarı: Önümüzdeki 4 güne dikkat!
Meteoroloji, dün başlayan sağanak yağışın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini açıkladı. Peki kentte önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları ne olacak, yağış kaç gün sürecek? Detaylar haberimizde…

Meteoroloji 15 il ile birlikte Konya’ya da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) haftalık hava tahmin raporunu güncelledi. Buna göre bugün Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Erzurum ve Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji kaynakları, hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer yerlerde bir değişiklik olmayacağını bildirirken, sıcaklıklar, 6 ilde 40 derecenin üzerine çıkacak.

KONYA 4 GÜN SAĞANAK YAĞIŞ ALACAK
Meteoroloji yetkilileri, Konya’da da önümüzdeki 4 gün boyunca sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Bugün öğle saatlerinde başlayan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın akşam saat 21.00’e kadar süreceği belirtilirken, hava sıcaklığının ise en yüksek 32 derece olacağı kaydedildi.

Konya’da sağanak yağışın perşembe, cuma ve cumartesi günleri de devam etmesi bekleniyor. Cumartesi günü 28 dereceye düşecek hava sıcaklıklarının perşembe günü 32, cuma günü 31 derece olacağı tahmin ediliyor.

Pazar günü ise yağmurlar sona eriyor. Parçalı bulutlu bir havanın olması beklenen pazar gününde sıcaklığın 29 derece olacağı tahmin ediliyor.

meteorolojiden-yeni-uyari-1.jpg