Milyonlarca liralık enerji santralleri satışa çıkarıldı

Milyonlarca liralık enerji santralleri satışa çıkarıldı
Konya'da bir tanesi 265 milyon, bir diğeri 186 milyon, en küçüğü ise 30 milyon lira satış bedeli ile üç ayrı kurulu güneş santrali özel şirketler tarafından satışa çıkarıldı.

milyonlarca-liralik-enerji-santralleri-1.jpg

Türkiye'nin dört bir yanına olduğu gibi Konya'ya da güneş enerjisini elektriğe çevirmek için santraller kuruluyor. Kurulan bu santraller son zamanlarda milyonlarca liraya satışa çıkarılmaya başlandı.

milyonlarca-liralik-enerji-santralleri-2.jpg

Konya'da da iki ayrı güneş enerjisi santrali satılması için ilan sayfalarında yerini aldı. İlanda satışı gerçekleştirecek olan firma ismi gizli tutulurken, santral 186 milyon liraya satışa sunuldu. İlanın detayında ''Santralimizin ücretlendirilmesi DC(KWp) güç üzerinden yapılmaktadır. Fiyatlandırma devreye alınma tarihi üretim gücüne göre farklılık göstermektedir. bahse konu santrallerimiz 4,5 MW olup arazi mülkiyettir. Işınım ve üretim gücü yüksektir. İç Anadolu Bölgesi Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik, Çorum, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Konya illerinde farklı büyüklükte satılık lisanssız santrallerimiz bulunmaktadır. Santrallerimiz hali hazırda kurulu olup fatura kesen santraller olup yatırımcısını beklemektedir'' bilgilerine yer verildi.

milyonlarca-liralik-enerji-santralleri-3.jpg

Emirgazi'deki güneş enerjisi santrali de 30 milyon lira bedelle satışa sunulurken açıklamasında santralle ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı. Ereğli'deki güneş enerjisi santralinin satışı için ise 265 milyon 500 bin lira fiyat belirlendi.