MOSSAD'dan Lübnan'a ikinci siber saldırı!

MOSSAD'dan Lübnan'a ikinci siber saldırı!
İsrail bu kez de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah mensuplarının kullandığı el telsizlerine yönelik siber saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü bildirildi

İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD, dün Lübnan Hizbullahı’nın iletişim cihazlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırısına bir yenisini daha ekledi. MOSSAD, bugün de Hizbullah’a ait el tezsizlerini patlattı.

Lübnan ve Suriye’de dün Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatılmış, en az 19 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı. Hizbullah ise yapılan saldırı sonrası misilleme sözü verdi. İsrail bu kez de Lübnan’ın başkenti Beyrut yakınlarındaki Hizbullah komutanlarının telsizlerini hedef aldı.

Hizbullah kaynaklarından alınan bilgiye göre, Lübnan'ın Tire ve Beyrut şehirlerinde, Hizbullah'a ait yüzlerce el telsizi patladı. Patlama bölgelerine ambulanslar sevk edildi. İlk belirlemelere göre patlamada 3 kişi hayatını kaybetti.

AFP’ye konuşan bir kaynak, Hizbullah’ın kalesi Beyrut’ta çağrı cihazlarının patladığını söyledi. Lübnan güvenlik kaynakları, saldırıda üç kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını açıkladı.

İngiliz haber ajansı Reuters’ın haberine göre bir güvenlik kaynağı ve bir görgü tanığı, Lübnan’ın silahlı grubu Hizbullah tarafından kullanılan iletişim cihazlarının bugün öğleden sonra ülkenin güneyinde ve başkent Beyrut’un güney banliyölerinde patlatıldığını söyledi.

ABD medyası cihazlardaki tuzağın daha önce kurulduğunu ve Hizbullah'ın "tuzağı" fark edebileceği endişeyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yanı sıra üst düzey askeri ve istihbarat yetkililerinin bu cihazların patlatılmasına karar verdiğini iddia etti. Dünkü saldırının yanı sıra bugün de Hizbullah’a ait yaklaşık 500 çağrı cihazı patladı.

ABD'DEN AÇIKLAMA
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır temaslarına başladı. Başkent Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşen Bakan Blinken, daha sonra Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdellaty ile ikili ve heyetlerarası görüşme yaptı. İki bakan ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Blinken, Hizbullah’ın kullandığı el telsizleri patlatılarak yapılan saldırıdan ABD’nin önceden haberdar olduğuna ilişkin söylemleri reddederek, “ABD’nin bu olaydan ne haberi vardı ne de bu olaylara dahil oldu. Hala bilgi topluyor, gerçekleri öğrenmeye çalışıyoruz. Genel anlamda tüm tarafların Gazze’de çözmeye çalıştığı çatışmayı tırmandıracak adımlardan kaçınmasının önemi noktasında çok net olduk ve net olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.