Narin cinayetinde ‘yasak aşk’ iddiasını güçlendiren alışveriş detayı

Narin cinayetinde ‘yasak aşk’ iddiasını güçlendiren alışveriş detayı
Narin Güran cinayetinde tutuklanan yenge Hediye Güran'ın, eşinin 1,5 ay evde olmadığı dönemde gebelik önleyici ilaç aldığı ortaya çıktı. Bu durum Hediye Güran'ın, Salim Güran ile ilişkisinin olabileceği iddialarını güçlendirdi

Diyarbakır'da Kuran Kursu'ndan çıktıktan sonra kaybolan ve cansız bedeni 19 gün sonra çuval içinde dere yatağında bulunan Narin Güran cinayetinde soruşturma derinleştikçe yeni detaylar ortaya çıkıyor. İddiaya göre, yenge Hediye Güran’ın ertesi gün hapı olarak bilinen gebelik önleyici ilaç aldığı, anne Yüksel Güran’ın da farklı ilaçlar aldıkları tespit edildi.

Narin Güran cinayeti kapsamında baş şüpheli amca Salim Güran “Kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla, Narin'in cansız bedenini Eğertutmaz deresine saklayan Nevzat Bahtiyar ile Narin'in annesi, ağabeyi ve akrabalarının da aralarında olduğu 11 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "Suç delillerini yok etmek" suçundan tutuklanan amca Fuat Güran'ın 13 Eylül'de gözaltına alınan eşi Hediye Güran sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 12'ye yükseldi.

Salim Güran ile ilişkisi olduğu iddia edilen yenge Hediye Güran’ın yaptığı alışveriş kolluk güçlerinin gözünden kaçmadı. Yenge Hediye Güran'ın, Fuat Güran’ın evde olmadığı 1,5 aylık dönemde yaptığı alışveriş kafalardaki soru işaretlerini artırdı. Hediye Güran’ın eczaneden gebelik önleyici ilaçlardan olan ertesi gün hapı aldığı öne sürüldü.

Sözcü’nün iddiasında, soruşturma dosyasına Hediye Güran’ın, Narin’in annesi Yüksel Güran ile ilaç aldıkları eczaneye ait güvenlik kamerası görüntüleri de dahil oldu. Eczanedeki geriye dönük barkot okuyan cihaz üzerinde yapılan inceleme neticesinde Hediye Güran’ın ertesi gün hapı olarak bilinen gebelik önleyici ilaç aldığı, Yüksel Güran’ın da farklı ilaçlar aldıkları tespit edildi. Yenge, savcılık ifadesinde Salim Güran’la ilişkisini kabul etmemişti.

HEDİYE GÜRAN İFADESİNDE NE DEDİ?
Narin Güran cinayetinde tutuklanan yenge Hediye Güran'ın ifadesi de ortaya çıkmıştı

Olay günü Narin'i ve Salim Güran'ın kullandığı eşine ait olan aracı hiç görmediğini iddia eden Güran, kendisine yöneltilen "Salim Güran ile aranızda herhangi bir ilişki var mı ve Salim ile telefonda hiç konuştunuz mu?" sorusu üzerine, "Kesinlikle böyle bir şey yoktur" dedi.

"Aranızda herhangi bir ilişki olmadığını söylemenize rağmen telefon ve HTS kayıtlarında 26 Temmuz'da saat 13.22'de Salim'in sizi araması üzerine 25 saniyelik sesli görüşme gerçekleştirdiğiniz, 16 Temmuz'da saat 17.30, 17.31, 17.34 ve 17.37'de Salim Güran'ın size 4 kez cevapsız çağrı bıraktığı, 3 Ağustos'ta saat 22.29'da sizin Salim Güran'a cevapsız çağrı bıraktığınız, yine Whatsapp üzerinden 10 Nisan'da saat 05.40'ta Salim Güran'ın size cevapsız çağrı bıraktığı ve 28 Eylül 2023'te saat 19.08'de Salim Güran tarafından size mesaj atıldığının tespit edildiği, bu cevapsız çağrılara, Whatsapp mesaj içeriğine ve sesli görüşme kayıtlarına ilişkin diyecekleriniz nelerdir?" sorusu üzerine Güran, cevapsız çağrılara ilişkin diyecek bir şeyinin olmadığını, bu cevapsız çağrılardan haberinin olmadığını savundu.

Çelişkili ifadeler veren Güran, "25 saniyelik sesli görüşme ise tam olarak hatırlayamamakla beraber Salim'in eşi Melek ile yapmış olduğumuz görüşme olduğunu düşünüyorum. WhatsApp mesaj içeriğini ise hatırlamamaktayım" sözleriyle kendisini savundu.

"Narin'in kaybolmasından sonra cep telefonunuzu değiştirdiniz mi, değiştirdiyseniz neden böyle bir ihtiyaç duydunuz?" sorusu üzerine Güran, "Narin kaybolduktan birkaç gün sonra cep telefonumu değiştirdim. Benim cep telefonum bozuktu ve camı kırıktı. Eşim de bana cep telefonu aldı. Eski cep telefonum da evde bulunmaktaydı. Eski telefonumu beni almaya gelen jandarmaya görevlilerine rızamla teslim ettim." savunmasını yaptı.

Hediye Güran, "Olay günü evden çamaşırları götürmek için bir kez çıktığınız ve uzunca bir süre sonra eve geldiğiniz hususunda söyleyecekleriniz nelerdir? sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kızım karıştırmış olabilir ancak ben anlattığım şekilde evden önce çıktığımda çamaşırları bırakıp şalteri açtım. Sonra eve döndüm. Kısa bir süre sonra da şalteri kapatmak için tekrar şalterin bulunduğu Salim Güran'ın evine yakın yere gittim. Olay sonrasında köyde şüpheli bir şey duymadım. Kimse benim ifademi etkilemeye çalışmadı. Ben ailenin toplanarak karar aldığına ya da ifadelerle ilgili konuştuğuna şahit olmadım."

NE OLMUŞTU
21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde olay gerçekleşti. Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı eve gelmeyince ailesi karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulunmuştu.

Ekiplerin çalışmaları neticesinde küçük kızın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde ortaya çıktı. Soruşturma neticesinde amca Salim Güran Narin'i öldürme şüphesi ile tutukladı. Daha sonra Narin'in cesedini dereye atan Nevzat Bahtiyar da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında sahte ihbarlarla soruşturmanın seyrini değiştirdikleri belirlenen akrabaları İ.K. ve Ş.K. gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan üç kişiden biri adliyeye getirildi.

Bazı şüphelilerin, aramalar sürerken köyde yangınlar çıkarıp elektrikleri kesmekten sorumlu tutularak sorgulandıkları ortaya çıkmıştı. Son bilgilerde ise Narin'i kaybolduktan sonra gözaltına alınıp serbest kalan köyün imamı hakkında cep telefonunda uygunsuz görüntüleri olduğu için soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Adli Tıp Kurumu, 8 yaşındaki Narin'in ölüm nedenine ilişkin çalışmasını bitirdi. Adli Tıp Kurumu'nun raporunda, küçük Narin'in boğularak öldürüldüğüne yönelik yeni bulgular bulundu. Raporda yer alan bulguda boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanamaya işaret edildi. Narin, büyük olasılıkla elle boğularak öldürüldüğü belirtildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.