Narin Güran’ın babasından bomba iddia! Avukatına yüklendi
Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın babası Arif Güran, katıldığı televizyon programında mahkemede küçük kızın avukatlığını üstlenen eski Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren'i hedef aldı. Arif Güran, Eren'in ayrımcılık yaptığı ileri sürdü.
Davaya ilişkin Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Aralık 2024 tarihinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'a "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar'a ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, sanıklar farklı illerdeki cezaevlerine sevk edilmişti.
Davaya ilişkin çeşitli haberler çıkmaya devam ederken Narin Güran'ın babası Arif Güran televizyonda yayınlanan bir programa çıkarak eski Diyarbakır Baro Başkanı, Narin'in avukatlığını üstlenen Avukat Nahit Eren'e yönelik iddialarda bulundu.
"SORGULAMADA AYRIMCILIK YAPTI"
Eren'in ayrımcılık yaptığını ifade eden Arif Güran, "Mahkemede bazı kahramanlar çıktı! Yüksel'e, Enes'e, Salim'e konu geldiğinde o adam kendini yırtıyordu. Nefes almadan, su içmeden sorular soruyor saatlerce bir anneyi yargılıyordu. Nevzat'ın ailesine ise tek bir soru soruldu. Yüksel de cahildir sen ona niye 50 tane soru sordun" dedi.
"ANNE OLDUĞU İÇİN ÇAPRAZ SORGU DEĞİL VİCDANINA SESLENECEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM"
Bu açıklamadan sonra sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Eren ise tehditler aldığını belirterek kendisini hedef alan Narin’in babası Arif Güran’a, "İlk ve son cevabım" diyerek yanıt verdi.
Eren şunları söyledi:
"Beddua etmiş ve açıkça da hedef göstermişsiniz. Acılı bir babayı anlıyor, baş göz üstüne diyerek bu hususta bir şey demiyorum. Lakin kamusal bir alanda ifade edildiği için bir kısım beyanları düzeltmem ve yanlış algılara sebep verecek iddialara cevap vermem gerekiyor.
Yüksel Güran’ın bir anne olduğunu, kendisine çapraz sorgu yapmayacağımı, sadece vicdanına sesleneceğimi, çelişkiler nedeniyle kendisine birkaç soru soracağımı sizin de olduğunuz esnada ifade etmiştim. Nitekim duruşma zaptına bakıldığında bu beyanlarım görülecektir.
"8 YAŞINDA BİR ÇOCUĞUN DAVASI ÜZERİNDEN ÇIKAR AMAÇLAYAN İNSANLAR OLMADIK"
Nevzat ve eşi Gazal’a gelince; kendilerine sorduğumuz soruların sayısına ve çapraz sorgunun süresine, yine duruşma zaptına bakıldığında görülecektir. Sadece Nevzat’a yönelik çapraz sorgu iki saatten fazla sürdü.
Gelelim fasa-fiso olduğumuza. Bizler, sekiz yaşında katledilen bir çocuğun dava dosyası üzerinden çıkar amaçlayacak insanlar olmadık, olmayız da. Nitekim duruşma esnasında “Narin Dosyası üzerinden çıkar amaçlayanların” ona bu kötülüğü yapanlardan farksız görmeyeceğimizi ifade etmiştim. Ayrıca hatırlanacağı üzere ilk duruşmada “Diyarbakır Barosunun bu davada katılan sıfatı ile yer almasının kıymetli olup olmadığını” sormuştum. “Evet çok kıymetlidir” demiştiniz.
"HİÇBİR ZAMAN TEHDİTLERE BOYUN EĞMEDİK"
Bizler kendimizi kahraman ilan etmedik, o günlerde avukat ve önemli bir hukuk örgütü olan Baronun başkanıydım. Bugün bir avukatım artık. Sadece ekranlara bakıldığında, kahramanlık hevesinde olanlar görülecektir. Son günlerde bir kısmı anonim bir kısmı da açık hatta yakınlarınızın da içerisinde yer aldığı hesaplardan şahsıma yönelik bu dava dosyası üzerinden tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Hiçbir dönemde tehditlere boyun eğmemiş bir gelenekten geldiğimiz de herkesin malumudur.
Duruşmada da ifade etmiştik, bir kez daha ifade etmek istiyorum. O çocuğa bu kötülüğü yapanların kim olursa olsun hak ettikleri cezayı almaları için her türlü riski gözeterek kurumsal sorumluluğumuzla hukuki süreci takip ediyoruz. Aksi durum, yani sessiz kalmakla insanlığa ve savunduğumuz değerlere ihanet etmiş olacaktık.
"DURUŞMADA HEP ŞEFFAF OLDUK"
Bizlere yönelik gerek soruşturma gerekse yargılama aşamasına yönelik yapılan tüm eleştiri ve itham edici beyanlara duruşma sürecince defalarca şeffaf bir şekilde cevap olduk. Aynı konuları, algı amaçlı ısrarla gündemde tutma isteğini de görüyoruz. Dava sürecini, kurumsal sorumluluğun verdiği gereklilikle bir çocuğun hayat hakkı boyutuyla ve maddi gerçeğin açığa çıkması amacıyla takip ettiğimizin herkes farkında. Dosyaya dair sözümüzü sadece duruşmada kuracağız demiştik ve öyle de yaptık.
"TUTUKLULARIN AİLELERİNDEN UZAK CEZAEVLERİNE NAKLEDİLMELİ HAK İHLALİDİR"
Bu size verdiğim ilk ve tek cevaptı, öyle de kalacaktır. Tutuklu ya da hükümlülerin, ailelerinin yaşadığı kentlerdeki ceza infaz kurumlarından farklı kentlerdeki ceza infaz kurumlarına nakledilmelerini bir hak ihlali olarak gördüğümüzü yıllarca ifade ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu yanlış ve açık hak ihlali niteliğindeki uygulamadan umarım en kısa sürede dönülür."
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.