Nilüfer bahçesi ve Eflatunpınar'a ziyaret

Nilüfer bahçesi ve Eflatunpınar'a ziyaret
Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Konya İl Şube Müdürlüğü personeli ile birlikte, Türkiye'nin en büyük nilüfer bahçesi olarak gösterilen Beyşehir Gölü’nün Çiftlik Mahallesi kıyılarındaki nilüfer bahçesi ve Eflatunpınarı Hitit Su Anıtı'nda incelemelerde bulundu.

Beyşehir Gölü’nün Çiftlik Mahallesi kıyılarındaki Nilüfer Bahçesi eşsiz manzarası ve huzur veren doğasıyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Yaklaşık 7 kilometrelik uzunluğuyla ülkemizin en büyük nilüfer bahçesi olan bölge zengin biyoçeşitliliğiyle de doğa severlerin ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi haline geldi. Buraya gelen ziyaretçiler tekne turu ile bu güzelliğin keyfini çıkarıyor.

nilufer-bahcesi-ve-eflatunqponara-ziyaret-2.jpg

Diğer taraftan Hititler döneminden kalma bir anıt olan Eflatunpınar Hitit Anıtı da doğallığıyla yerli ve yabancı turistlerini kendine çekiyor. Lahit taşının üstüne işlenen Hitit dönemi kabartmaları ile ünlü olan Anıtın eni 4 metre, yüksekliği ise 7,5 metreyi buluyor. Bu anıt sadece görünüş itibariyle, düzeniyle ve ikonografi yapısıyla ender anıtlardan olarak özelliklerini koruyor.

Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, Konya İl Şube Müdürlüğü personeli ile birlikte, Türkiye'nin en büyük nilüfer bahçesi olarak gösterilen Beyşehir Gölü’nün Çiftlik Mahallesi kıyılarındaki nilüfer bahçesi ve Eflatunpınarı Hitit Su Anıtı'nda incelemelerde bulundu. Bölgenin iki önemli mekanını ziyaret eden Çatalçam ve beraberindeki heyet bu tür güzelliklerin korunması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.