Nohut hasadı başladı

Nohut hasadı başladı
Türkiye genelinde nohut edilen illerin başında gelen Konya ovasında nohut hasadı başladı. Yalıhüyük Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri de nohut ekili arazilerde dane durumunu denetleyerek hasat esnasında ürün kaybı yaşamamak adına çiftçilere uyarılarda bulundu.

nohut-hasadi-basladi-2.jpg

Nohut, Anadolu'da kıraç alanlarda da ekilebildiği için çiftçiler tarafından tercih ediliyor. Tohumları kurumadan yeşil olarak da tüketilebilen nohut, kurutulmuş şekilde özellikle kış aylarında yemek olarak sofraları süslüyor. Türkiye'de nohut üretimi yoğun olarak Konya, Ankara, Yozgat, Kırşehir, Karaman ve Çorum'da yapılıyor. Türkiye'den İran başta olmak üzere Pakistan ve Suriye gibi ülkelere nohut ihracatı gerçekleştiriliyor.

nohut-hasadi-basladi-3.jpg

Türkiye genelinde nohut edilen illerin başında gelen Konya ovasında nohut hasadı başladı. Yalıhüyük Tarım İlçe Müdürlüğü teknik personelince nohut ekili arazilerde hasat sezonu başladığı için incelemeler yapıldı. Kontrollerde biçerdöver operatörlerinin belgeleri, yangın söndürme ekipmanları ve dane durumu denetlenerek hasat esnasında ürün kaybı yaşamamak adına çiftçilere gerekli uyarılar yapıldı.