O paralar tedavülden kaldırılıyor

O paralar tedavülden kaldırılıyor
Türk Lirası enflasyonun etkisiyle değer kaybetmeye devam ederken, alım gücü azalan bazı banknotların tedavülden kaldırılmasına ilişkin karar alındı. Peki hangi paralar kullanımdan kaldırılıyor? Ayrıntılar haberimizde…

Yüksek enflasyon ve döviz kurundaki önlenemeyen artış Türk Lirası’nın değerini giderek düşürdü. 5, 10, 25 kuruşluk metal paraların değeri kalmadı, 50 kuruş ve 1 TL ile ise hiçbir şey alınamaz oldu.

Ekonomik krizin etkisiyle Türkiye'de uzun süredir 500 TL ve 1000 TL'lik yeni banknotların piyasaya sürüleceği konuşuluyor. Nakit paranın alım gücünün düşmesi ve ATM’lerden yeterli miktarda nakit para çekilememesi nedeniyle bu kararın gerekli olduğu savunulurken bazı banknotların tedavülden kaldırılacağı öğrenildi.

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, tedavülden kaldırılacak banknotları ATM’lerdeki yeni dönem ile birlikte açıkladı. ATM'lerde yeni dönemin 2025'te başlayacağını duyuran Babuşcu, ATM'lerde artık 100 TL ve 50 TL'lik banknotların yer almayacağını, sadece 200 TL'nin verileceğini söyledi.
Babuşcu'nun paylaşımı şöyle:

"Bankalar ATM'lere artık sadece 200 ve 100 TL banknot koyuyor. 5, 10, 20 TL banknottan sonra 50 TL banknot da koymamaya başladı. 2025 yılı başından itibaren sadece 200 TL banknot yerleştirecekler."

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.