Öğrenciler yeni bölümleri sevdi

Öğrenciler yeni bölümleri sevdi
Sarayönü’nde bulunan iki lise bünyesinde açılan istihdam odaklı yeni bölümler bu eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini yetiştiriyor.Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik...

Sarayönü’nde bulunan iki lise bünyesinde açılan istihdam odaklı yeni bölümler bu eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini yetiştiriyor.

Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik bölümü ile Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Tarım Aletleri ve Makineleri bölümü ilk öğrencilerini okutuyor.

Öğrencilerimiz çok ilgili

Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Hayvan Sağlığı ve Veterinerlik bölümü hakkında bilgi veren okul Müdürü Süleyman Akdağ, yaptığı açıklamada, "Hayvan sağlığı ve veterinerlik bölümüne bu yıl 15 öğrenci kayıt yaptırdı. Bölümümüzün 25 kontenjanı bulunuyordu. Öğrenciler puan ile alındığı için taban puanın altında kalan öğrenciler yerleşemedi. Öğrencilerimiz Konuklar ve Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüklerine haftada bir kere giderek çalışma sahasını görüyor. Dersler için gerekli olan tüm malzemelerimizi temin ettik. Okulumuzda bir veteriner hekimin kullandığı tüm malzemeleri görüyorlar. Öğrencilerimiz bölüme karşı çok istekli. Uygulama derslerini özellikle çok seviyorlar. Bu bölümde okudukları için heyecanlılar. Okudukları bölümde mikrobiyoloji, fizyoloji, iş ve barınak planlaması, hayvan anatomisi ve fizyolojisi, yem bilgisi ve teknolojisi, zapturap ve enjeksiyon gibi lan alan dersleri alıyorlar. Bunların yanında ortak dersleri de var. Önümüzdeki yıllarda bu bölüme ilginin daha da artacağını tahmin ediyoruz. Sınav sistemi de değiştiği için gelecek yıl biraz daha sistem oturacağından dolayı daha çok tercih edileceğini düşünüyoruz. 9'ncu sınıf öğrencilerimize sorduğumuzda bu bölüme bir ilgi olduğunu açıkça görüyoruz." dedi.

Kontenjanı arttıracağız

Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Tarım Aletleri ve Makineleri bölümü hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Emin Beyaztaş ise "Tarım Aletleri ve Makineleri bölümü için 12 kontenjan belirlemiştik. Bu kontenjanın tamamı doldu. Kontenjanı daha yüksek tutsak bu bölüme yerleşen öğrenci sayısı daha fazla olacakmış. Çünkü kontenjandan fazla talep oldu. Öğrencilerimiz çok hevesli. İki haftada bir Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmelerine giderek uygulamalı eğitim görüyorlar. Altyapı çalışmalarımız halen devam ediyor. Makine ekipman konusunda bir takım sıkıntılarımız var. Makine ve ekipmanlar çok pahalı. Mesela bize bir traktör gerekiyor. Birçok tarım aleti gerekiyor. Bunları nasıl temin edeceğimizi bilemiyoruz. Tarım aletleri bölümünü metal bölümümüze paralel olarak düşünmüştük. Gelecek sene tarım aletleri dalını bitki koruma olarak değiştirmeyi planlıyoruz. Diğer bölümlere göre istihdam oranı daha yüksek ve iş sahası fazla. Bahçemizde bir sera oluşturmayı planlıyoruz. Kış döneminde de tarım faaliyetleri yürüteceğiz. Gelecek yıl kontenjanı yükseltmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.