Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Öğrencilere trafik eğitimi verildi
Sarayönü'nde Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, öğrencilerin trafik güvenliği bilincinin artırılması amacıyla önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Sarayönü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis memurları, okulda düzenledikleri eğitim programında öğrencilere trafik eğitimi vererek, güvenli sürüş ve yaya geçişlerinin önemini anlattılar. Bu eğitim, öğrencilerin trafik kurallarını öğrenmelerine ve uygulamalı olarak deneyim kazanmalarına olanak sağladı.

Eğitim kapsamında, öğrenciler trafik kurallarının yanı sıra trafik işaretleri, güvenli yolculuk, yaya geçişlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar ve olası tehlikeler hakkında bilgilendirildi. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, öğrenciler trafik güvenliği konusundaki sorularını sorma fırsatı buldu ve öğretmenleri ile birlikte aktif katılım sağladı. Bu sayede, gençlerin güvenli yolculuk yapmaları için gerekli bilgileri kazanmaları sağlandı.

ogrencilere-trafik-egitimi-verildi-1.jpg

Polis memurları, yalnızca trafik eğitimi vermekle kalmayıp, mesleki rehberlik kapsamında "Polislik" mesleğini de tanıttılar. Polislik mesleğinin gereklilikleri, görevleri ve toplumdaki önemi hakkında bilgi verildi. Böylece, öğrencilerin polislik mesleğine olan ilgileri artırıldı ve kariyer planlamalarında yeni bir bakış açısı kazandırıldı. Eğitim sırasında, polis memurları, öğrencilerin meslek seçimleriyle ilgili sorularını yanıtlayarak, onların merak ettikleri konularda bilgilendirmede bulundular.

Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatih Koyuncu, bu tür eğitimlerin gençlerin trafik güvenliği bilincini artırmada ve meslek seçiminde yardımcı olacağını belirtti. Koyuncu, "Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde yolda olmaları ve trafik kurallarını öğrenmeleri son derece önemli. Ayrıca, polislik gibi önemli bir mesleğin tanıtılması, gençlerimizin kariyer hedeflerini belirlemelerine katkı sağlıyor. Bu nedenle Sarayönü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bu değerli eğitim için teşekkür ediyoruz. Emniyet güçlerimiz, öğrencilerimizin geleceğine yön vermede önemli bir rol üstleniyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.