OKULDA AĞAÇ KATLİAMI İDDİASI

OKULDA AĞAÇ KATLİAMI İDDİASI
Kulu'da okul bahçesindeki çam ağaçlarının kesilmesi tepkilere neden oldu. Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Uludağ yaşanan olaya tepki gösterdi. Uludağ olayla ilgili hukuki mücadele başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

Sosyal medya hesabından kesilen ağaçları ve okulun fotoğraflarını paylaşan Uludağ, ''Bugün öğrendiğim ve yerinde gerçekliğini gördüğüm çok üzücü ve endişe verici bir olayı sizlerin nazarına sunmak istiyorum. Bir ağaç hele hele bir orman ürünü olan çam ağacı kolay yetişmiyor. Bir çocuk gibi sevgi istiyor, ilgi istiyor, bakım istiyor. Ama gelin görün ki İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bakırtaş Alparslan ilköğretim okulumuzun önündeki 16-17 adet en az 30 yıllık çam ağaçlarıni keserek ağaç sevgisini ortaya koymuş, belediye başkanı Abdürrahim Sertdemir de hemen kökleri kapatmak için gerekli işlemleri yaptırmak için gerekli hazırlıkları yaparak bu vahim olaya ortak olmuştur.'' dedi.

okulda-agac-katliami-4.jpg

Olayla ilgili hukuki mücadele başlatacaklarını da belirten Uludağ, ''Konuyla ilgili Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği olarak tüm hukuki mercilere, ilgili kamu kurum ve kuruluşlara bu durum hakkında gerekli resmi şikayetlerimizi yapacağımızı buradan duyurarak konuyu siz kıymetli halkımızın nazarına sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.

okulda-agac-katliami-9.jpg

Ağaçlar risk taşıdığı için kesildi

Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Alparslan İlkokulu bahçesindeki bazı ağaçların kesilmesine ilişkin “Devrilme riski taşımasından ve bina temeline zarar vermesinden dolayı kesmek zorunda kaldıklarını açıkladı. Ağaçların köklerinin okul tabanının altına girmesi ve binaya zarar vermesiyle çatlaklar oluştuğunu vurguladı.

okulda-agac-katliami-6.jpg