Omurga eğriliğinden şüphelenilen durumlarda "doktora başvurulmalı" uyarısı

Omurga eğriliğinden şüphelenilen durumlarda  "doktora başvurulmalı" uyarısı
Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, omurga eğriliğinden (skolyoz) şüphelenildiği durumda fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı olan bir doktora başvurulması gerektiğini belirtti.Hastane...

Medical Point Gaziantep Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Fatma Şeker, omurga eğriliğinden (skolyoz) şüphelenildiği durumda fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı olan bir doktora başvurulması gerektiğini belirtti.

Hastane açıklamasında görüşlerine yer verilen Uzm. Dr. Fatma Şeker, skolyozun omurganın 10 derecenin üzerinde eğriliği olarak tanımlandığını belirterek, bebeklik, çocukluk, adolesan ve yetişkinlikte farklı nedenlerle ortaya çıktığını ifade etti.

Yapısal anatomik bozukluklar, travmalar, tümörler, kalça ve ayak deformiteleri, bel fıtığı, kas hastalıkları, nörolojik hastalıkların skolyoz sebebi olabileceğini aktaran Şeker, "Ancak sıklıkla büyüme gelişme çağında 10-18 yaş grubunda nedeni bilinmeyen adolesan idiopatik skolyoz (AİS) en sık görülen skolyoz tipidir.

Boy uzaması devam eden hastalarda erken tespit edilen 20 derecenin altındaki skolyozlar fizik tedavi ve hastaya özel egzersiz programı ile tedavi edilir. 20 derece üzerinde bu tedaviler ek olarak korseleme uygulanır. 40 derecenin üzerindeki skolyozda tedavi cerrahidir." değerlendirmesinde bulundu.

(AA)

Editör: İrem DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.