Operatör fiyatlarına gizli zam! Yüzde 400 geldi

Operatör fiyatlarına gizli zam! Yüzde 400 geldi
GSM operatörlerinin, taahhüt süresi sona eren müşterilerine verdiği yeni paket teklifleri dudak uçuklattı. Yeni tarifelere yüzde 400’e varan zamlar gelirken, vatandaşlar tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi

GSM operatör firmaları tarifelerine yüzde 300 ila 400 oranında zam yaptı. Vatandaşlar bu fahiş artışa isyan etti.

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyona peş peşe gelen zamlar eklenince vatandaşın geçim sıkıntısı daha da artıyor. Teknolojinin geliştiği günümüzde önemli bir ihtiyaç haline gelen telefon ve internete arka arkaya yapılan zamlar da fatura fiyatlarını yüksek oranda artırdı.

Taahhüt süresi sona eren kullanıcılar paket yenileme sırasında zamlı tarife ile karşı karşıya kalıyor.

Faturalarını sosyal medyadan paylaşan kullanıcılar, fahiş fiyat artışlarını gözler önüne serdi. Bir kullanıcı iki ay önce 162.7 lira olan faturasının bu ay 640.5 liraya yükseldiğini belirterek bunun da yüzde 294'lük bir artışı ifade ettiğini söyledi.

Başka bir kullanıcı ise faturasının yüzde 246,7 oranında zamlanarak 235 liradan 814.9 liraya çıktığını bildirdi

Kullanıcılar, yüksek zam oranı ve aşırı derecede yükselen faturalara sosyal medyada #OperatörSoygunu etiketiyle sert tepki gösterdi.

Sikayetvar.com'a yazan bir kullanıcı da uzun süre aynı operatörü kullandıktan sonra 188 liralık sabit hat faturasına 1765 lira zam yapıldığını ve indirim teklifinin de “lütuf” olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Turkcell faturalı hattının 240 liralık mevcut paketinin 600 liraya çıkarılmasını “saçmalık” olarak değerlendiren başka bir kullanıcı ise böyle bir artışın başka hangi sektörde görülebileceğini sorguladı.

Öte yandan, yüksek zam oranlarına rağmen operatörler büyük kârlar elde etmeye devam ediyor. 2023 yılında Turkcell’in net kârı yüzde 82.5 artarak 12 milyar 532 milyon liraya çıkarken, 2024'ün ilk yarısında 5 milyar 760 milyon TL net kâr açıkladı.

Türk Telekom'un net kârı ise 2023'te yüzde 137.7 artarak 16 milyar 422 milyon liraya yükseldi. Bu durum, taahhütlerin firmaların kârlılığını olumsuz etkilemediğini gösteriyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.