ÖRNEK PROJE TIKIR TIKIR İŞLİYOR

ÖRNEK PROJE TIKIR TIKIR İŞLİYOR
Dezavantajlı vatandaşların meslek edinmesi ve iş imkanı sağlanması için Güneysınır Belediyesi tarafından açılan tekstil atölyesi aralıksız işliyor. Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir belediyenin tekstil atölyesini ziyaret ederek çalışan işçilerle birlikte yemek yedi.

Güneysınır'da dezavantajlı vatandaşlarımıza yerinde istihdam sağlamak amacıyla Güneysınır Belediyesi tarafından bin metrekare kapalı alan üzerinde tekstil atölyesi kuruldu.

KOP idaresinin desteği ile 75 adet tekstil makinası alımı da yapılarak özel bir firmaya işletilmek üzere kiraya verildi. İlk etapta Güneysınır'da ikamet eden kadın ve gençler başta olmak üzere gelir seviyesi düşük 50 kursiyer ile atölye faaliyetine başladı.

rnek-proje-tikir-tikir-isliyor-3.jpg

Atölyede 3 ay ücretli meslek edindirme kursu alan katılımcılardan başarılı olanlar atölye bünyesinde istihdam edilmeye devam ediliyor.

Örnek proje olarak gösterilen Güneysınır Belediyesi'nin tekstil atölyesini ziyaret eden Başkan Ahmet Demir, öğle yemeğini atölyede çalışan işçilerle birlikte yedi. İşçilerle sohbet eden Başkan Demir, hazırlanan projenin hiçbir aksaklık olmadan devam ettiğini söyledi. Tüm çalışanlara hayırlı işler ve bol bereketli kazançlar dileyen Başkan Demir, projeye destek veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, KOP İdaresi ve İŞKUR'a da teşekkür etti.