Pazarcı esnaflar mescit istiyor

Pazarcı esnaflar mescit istiyor
Sarayönü’de Cuma günleri kurulan semt pazarında satış yapan esnaflar pazar alanında namaz kılıp ibadet edebilecekleri bir alan talep ediyor.

Haftanın 6 günü Konya Merkez ve ilçelerinde satış yaptıklarını belirten esnaflar, sadece Sarayönü’nde bu eksikliğin olduğunu belirterek, yetkililerin konuya el atmalarını beklediklerini dile getirdi.

Pazar yerinde ibadet yapabilecek bir yerin olmamasından yakınan esnaflar, en yakın caminin Çarşı cami olduğunu ve işlerin yoğunluğundan ötürü tezgah başından ayrılmalarının kolay olmadığını dile getirerek, pazar yerlerine ibadet yapabilecek cami ya da mescit istiyor.

Pazarcı esnaflardan aynı zamanda mesleği müezzinlik olan Ebubekir Karaman, pazarcı esnaflar olarak oldukça mağdur olduklarını dile getirdi.

pazarci-esnaflar-mescit-istiyor-1.jpg

Pazarda yaklaşık 200 esnafın bulunduğunu dile getiren Karaman, "Sarayönü semt pazarında bir ibadethanenin bulunmaması bizleri oldukça mağdur ediyor. Semt pazarına en yakın cami aşağı yukarı 500 metre uzaklıkta. Bizim oraya gitmemiz zor oluyor. Burada 200'e yakın kadar pazar esnafı var. Caminin olmaması bunların namaz haricinde lavabo ihtiyacını da gideremediği anlamına geliyor. Buraya sabah 6-7 gibi geliyorsun akşama kadar burada kalmak zorunda kalıyorsun, ekmeğinin peşindesin ama caminin olmaması sıkıntı oluyor. Mesela Allah'ın sana farz kıldığı namazı zor bir şekilde kılabiliyorsun. Buradan yetkililere sesleniyoruz, buna el atsınlar. Burada bir mescit, cami yapılabilir. Bu hem pazar için hem de buradaki bütün insanlar için faydalı olacaktır." dedi.

Semt pazarında bulunan lavabonun kıbleye baktığını belirten Karaman” Lavabolar inşa edilirken bu detay nasıl dikkatlerden kaçtı anlam veremedim. Pazar esnafı şahsi ihtiyaçlarını gidermede zorlanıyor. Burada lavabo ihtiyacı var, seyyar lavabonun kurulmasını istiyoruz. Mevcut lavaboların kıbleye bakıyor olması ayrıca bir kusur. Yetkililerden bir pazar projelendirmesini yaptıklarında cami hesabı yapmalarını isteriz. Talebimiz çok büyük değil, bir baraka bile yapılabilir ama net bir ibadethane ve kıbleye baktığı için ya lavabonun yıkılması ya da tadilattan geçmesidir. Bu talebimiz hem bize hem de vatandaşlara oldukça yarar sağlayacak ve maliyeti düşünüldüğü zaman oldukça küçük bir istek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.