Portatif koyun ağılı projesi hayata geçiriliyor

Portatif koyun ağılı projesi hayata geçiriliyor
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla "KOP ile Portatif Koyun Ağılı" projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında, ilçedeki yetiştiricilere %70 hibe desteği sağlanacak çadır tipi barınakların dağıtımı yapılacak.

Projeye göre, şartları sağlayan küçükbaş hayvan yetiştiricileri, çadır barınaklardan faydalanabilecek. Modern hayvancılık şartlarını karşılayacak nitelikte tasarlanan bu barınaklar, üreticilere önemli avantajlar sunacak.

Projeden yararlanmak için n az bir yıldır hayvancılık faaliyetinde bulunan yetiştiricilerin ilçe müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Başvuru sürecinde belirlenen kriterlere uygun olan üreticilere, proje kapsamında sağlanacak hibe desteği ile çadır barınaklar teslim edilecek.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, "KOP ile Portatif Koyun Ağılı” Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte, üreticilerimizi modern ve sürdürülebilir çözümlerle buluşturarak hayvancılıkta önemli adımlar atmayı hedefliyoruz" dedi.

Koçak, projenin ilçedeki hayvancılık potansiyelini artıracağını ve üreticilere ekonomik anlamda katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Hayvancılıkla uğraşan tüm yetiştiricilerimizi, belirtilen tarihler arasında ilçe müdürlüğümüze başvurarak bu önemli destekten faydalanmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.