Sanayide çalışan kadınlara KADES anlatıldı

Sanayide çalışan kadınlara KADES anlatıldı
Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekipleri tarafından Organize Sanayi Bölgesinde çalışan kadınlara yönelik, 6284 sayılı kanun ve KADES uygulaması hakkında bilgi verilerek broşür dağıtıldı.

Ereğli’de sanayide çalışan kadınlarla bir araya gelen jandarma ve sosyal hizmet görevlileri KADES uygulamasını anlattı. Ayrıca 6284 sayılı kanun hakkında detayla bilgi verdi. Sanayide çalışan kadınların merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Cep telefonuna indirilerek kullanılan uygulama Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

sanayide-calisan-kadinlara-kades-anlatild4.jpg

Kadınların şiddet, taciz, tehdit gibi acil durumlarda hızlıca yardım alabilmesi için geliştirilen bu uygulama, kadınların emniyet güçlerine tek bir dokunuşla ihbarda bulunmasını sağlar ve acil durumlara müdahale süresini kısaltmayı amaçlar.

KADES uygulamasında acil yardım butonuna basıldığında, sistem acil ihbar olarak kaydı alır ve en yakın güvenlik birimine durum iletilir. Gelen ihbar üzerine yardım çağrısının yapıldığı yere en yakın ekip gider ve taraflar, polis merkezine veya jandarma karakoluna getirilerek gerekli işlemler yapılır.

sanayide-calisan-kadinlara-kades-anlatildi-3.jpg

6284 sayılı kanun ise şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri düzenliyor.

Evden uzaklaştırma olarak da bilinen uygulamada, korunan kişi hakkında Kanunun 17 nci maddesi uyarınca geçici maddi yardım yapılıyor ve tedbir kararı, ilgiliye tefhim veya tebliğ edilerek yerine getirilmek üzere ŞÖNİM'e gönderiliyor. Şiddet mağdurunun başvurusu üzerine 6284 sayılı Kanun çerçevesinde verilen kararın ihlal edilmesi durumunda, ihlalde bulunan hakkında 3 ila 10 gün arasında hapis cezası ihtimali doğuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.