Saray Yapı Zeki Turan oğlunu evlendirdi

Saray Yapı Zeki Turan oğlunu evlendirdi
Sarayönü’nün tanınan ve sevilen esnaflarından, “Zeki Dayı” “Başkan” gibi unvanlarla anılan Saray Yapı işletmesi sahibi Zeki Turan’ın oğlu, Faruk Turan’ın torunu, Faruk Turan haftasonu düzenlenen düğün merasimi ile hayatlarını birleştirdi.

Ümmü-Atilla Gülveren çiftinin kızları Sevilay ile Ayşe-Zeki Turan çiftinin oğlu Faruk, Pazar günü kıyılan nikahla dünya evine girdi.

saray-yapi-zeki-turan-oglunu-evlendirdi-4.jpg

Cuma günü 3.Etap TOKİ konutlarında düzenlenen kına ile başlayan merasimin ardından, damadın arkadaşları sağdıç Mahmut Sami Çobanoğlu ve damat Faruk Turan’a eski Sarayönü adetlerine göre türlü şaka ve işkencelere maruz kaldı.

Pazar günü gelin alma töreni öncesi gençler klasik Sarayönü adetlerine uygun bir şekilde maketten deve oluşturarak ilçe merkezinde tur attı, eğlenceler düzenledi. Erkek evinden oluşturulan konvoyun kız evine gelerek gelini dualar eşliğinde alması ile birlikte Evcekaya’da bulunan kır düğün bahçesine geçildi.

saray-yapi-zeki-turan-oglunu-evlendirdi-3.jpg

Evcekaya tarihi günlerinden birini yaşarken, Gülveren ve Turan ailesinin dostları bu mutlu günlerinde genç çifti yalnız bırakmadı. Yaklaşık 5 bin kişinin ağırlandığı gecede Sarayönü’nde orkestra denildiği zaman ilk akla gelen isimler olan Serdal Ulutaş ve Bilal Yılmaz’ın klavyesinde davetliler gönüllerince eğlendi.

Misafirlere enfes Sarayönü Pilavının da ikram edildiği törende genç çift Sarayönü Belediye Başkanı Necati Koç’un kıydığı nikahla bir ömür boyu hastalıkta ve sağlıkta “EVET” diyerek dünya evine girdi.

saray-yapi-zeki-turan-oglunu-evlendirdi-2.jpg

Akşam ezanının akabinde kıyılan nikah sonrası genç çift ve davetliler havanın da güzel olması ile birlikte gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlenerek, Gülveren ve Turan Ailelerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak Sevilay ve Faruk çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diler, Gülveren ve Turan ailelerine ise bu birlikteliğin hayırlara vesile olmasını temenni ederiz