Sarayönü İlçe Tarım’dan yangın tehlikesi uyarısı

Sarayönü İlçe Tarım’dan yangın tehlikesi uyarısı
Konya’nın Sarayönü ilçesi Kurşunlu mahallesinde geçtiğimiz hafta hububat ekili alanda 3 gün arayla ikinci kez yangın çıktı. Çıkan yangın vatandaşların ve itfaiyenin özverili çalışması ile kontrol altına alınarak felaketin eşiğinden kılpayı dönüldü. Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçilere yangın tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Müdürlük yetkilileri, özellikle havaların sıcak ve rüzgârlı olduğu günlerde yapılan hasat işlemlerinin yangın riskini artırdığını belirtti.

İlçe Tarım Müdürü Ferhat Koçak yaptığı açıklamada çiftçilere seslenerek, "Havaların sıcak ve rüzgârlı olduğu zamanlarda hasat işlemlerinin yapılması, yangın riskini önemli ölçüde artırabilir. Bu nedenle çiftçilerimizden, hasat saatlerini dikkatli seçmelerini ve gerekli önlemleri almalarını önemle rica ediyoruz" dedi.

sarayonu-ilce-tarimdan-yangin-tehlikesi-uyarisi-1.jpg

Müdür Koçak, ayrıca çiftçilere alınabilecek önlemler hakkında da uyarılarda bulundu. Koçak: “Hasat döneminin başlaması ve hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, bölgemizde yangın riskini arttırdı. Çiftçilerimiz havalarının sıcak olduğu bu günlerde, özellikle 11.00 ile 18.00 arasında ve rüzgârlı dönemlerde hasat işlemlerini yapmamaya özen göstermeliler. Ayrıca biçerdöverlerde mutlaka yangın söndürme tüplerinin bulunması, köy halkına ait olan traktörlerin arkasında yangına müdahale etmek için gerekli araç/gerecin hazır olması da alınabilecek önlemler arasında. Bunlara ilaveten eğer imkân varsa hasat edilen tarlaların arkasında çıkabilecek yangının önünü kesecek araç gereçlerin de hazır bulundurulması gerekiyor. Hem yangın riskini en aza indirecek önlemler almalı hem de yangın çıkması durumunda hızlı müdahale etmek için ekipmanın hazır bulundurulması gerekmektedir” dedi.

Müdür Koçak, çiftçilere bu tedbirleri titizlikle uygulamaları çağrısında bulunarak, "Bu basit önlemlerle birlikte, emeklerimizin ve tarım arazilerimizin güvenliğini sağlayabiliriz. Tüm çiftçilerimize kazasız ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum" dedi.