Sarayönü Karate Takımı başarılara doymuyor

Sarayönü Karate Takımı başarılara doymuyor
28-29 Eylül 2024 tarihlerinde Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Bağlarbaşı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası Karate Müsabakaları, Sarayönü Belediyespor sporcularının büyük başarılarına sahne oldu. Genç yetenekler, hem kumite hem de kata dallarında önemli dereceler elde ederek gurur kaynağı oldular.

Kıran kırana geçen müsabakaların sonunda 2011 doğumlu Samet Savur kumite dalında 1. olarak altın madalyaya uzandı. 2013 doğumlu Muhammed Ali Harmankaya, altın madalya alarak kumite dalında şampiyonluk elde eden bir diğer sporcu oldu.

2012 doğumlu Suden Yıldız, kata dalında elde ettiği zaferle altın madalyanın sahibi olarak, Sarayönü’ne üçüncü altın madalyayı getirmeyi başardı.

Şampiyonların dışında diğer sporcuların elde ettiği başarılarda dikkat çekti2013 doğumlu Muhammed Kerem Köse kumite dalında 2. olarak gümüş madalya kazandı.2012 doğumlu Hatice Öztürk, kata dalında 2. olarak takımına gümüş madalya katkısında bulunurken, 2011 doğumlu Atiye Berra Tokgöz kata dalında 3. olarak bronz madalya almaya hak kazandı.2010 doğumlu Gülsüm Sarı ise kumite dalında 3. olarak Sarayönü’ne bronz madalya ile dönmeyi başardı.

Turnuvada Sarayönü Belediyespor Karate takımı sporcuları 3’ü altın olmak toplamda 7 madalya ile ilçeye dönüş yaparak gurur kaynağı olmayı başardılar.

Başarılı sonuçların ardından takımın antrenörü Neslihan Ekşi, müsabakalara hazırlık süreci ve sporcuların gösterdiği direnç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ekşi, müsabaka öncesinde sporcuların kısa sürede maça hazır hale getirildiğini belirterek, "Yakın zamanda tamamladığımız bir maçtan dönüp, kısa bir hazırlık süresiyle tekrar maça çıktık. Sporcularımızı hem mental hem de fiziksel olarak hazırlamak zorundaydık. Tüm bu zorlu koşullara rağmen alınan dereceler Sarayönü'nü gururlandırdı," dedi.

Antrenör Ekşi, müsabaka sırasında yaşanan bazı sağlık sorunlarına rağmen sporcuların mücadelesinden taviz vermediğini vurguladı. Muhammed Ali Harmankaya'nın kumite maçında burnuna aldığı darbeye rağmen maça devam ettiğini belirten Ekşi, "Sporcumuz, antrenör inisiyatifiyle maça devam etti ve 1. olarak tamamladı. Sağlık durumu şu an iyi," dedi.

Atiye Berra Tokgöz'ün kumite dalındaki mücadelesi sırasında burnuna aldığı kontak yumruk nedeniyle maçı tamamlayamadığını açıklayan Ekşi, "Maçtan çekilmek zorunda kalan sporcumuzun burnunda çatlak tespit edildi ve tedavi süreci devam ediyor," diye ekledi.

Ekşi, takımın mücadele ruhuna vurgu yaparak, "Sarayönü ekibi olarak sahada sonuna kadar mücadele eden bir takımımız var. Yaşadığımız sağlık problemlerine rağmen, sporcularımız turnuvada ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Nihayetinde karate, ne olacağı belli olmayan bir spor. Sakatlanan sporcularımıza geçmiş olsun diyor, en kısa sürede iyileşip sahaya dönmelerini temenni ediyorum," dedi.

Antrenör Ekşi, konuşmasını sonlandırırken, "Dereceye giren sporcularımı tebrik ediyor, bizlere destek veren ve karateye değer katan Sarayönü Belediye Başkanımız Sayın Necati Koç'a teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.