Sarayönülü umreciler kutsal yolculuğa dualarla uğurlandı
Törene katılım yoğun oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, duygu dolu anların yaşandığı dualarla devam etti. Vatandaşlar, yakınlarını gözyaşları ve dualarla uğurlarken, törene katılanlar bu manevi atmosferde coşku ve heyecan yaşadı.
Güvenç Turizm Sarayönü Temsilciliğini yürüten emekli imam-hatip Veli Kozan, kafileye yönelik yaptığı konuşmada bu yolculuğun önemine dikkat çekerek, “Akşam saatlerinde Konya Havalimanı’ndan Medine’ye doğru yola çıkacağız inşallah. Rabbim hepimize o mübarek beldede bulunmayı, Peygamber Efendimiz’in huzuruna varmayı nasip etsin. Ravza-i Mutahhara’da namaz kılmayı, oranın manevi havasını doya doya solumayı cümlemize lütfetsin,” ifadelerini kullandı.
Kozan, umre programının üç aşamalı olacağını belirterek, Medine’de başlayacak olan yolculuğun ardından Mekke’ye geçileceğini ve ziyaretlerin detaylı bir şekilde planlandığını aktardı.
Kent Meydanı’ndaki uğurlama töreninde zaman zaman duygusal anlar yaşanırken, aileler yakınlarına sarılarak vedalaştı. Katılımcılar ise bu manevi anlara ortak oldu, bolca dua edildi.
Umreye gidecek kafile, akşam saatlerinde Konya Havalimanı’ndan Medine’ye hareket etti. Kutsal topraklarda manevi görevlerini ifa edecek olan vatandaşların, yaklaşık iki haftalık bir programın ardından yurda dönmeleri bekleniyor.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.