Sarayönü’nde gübre bayileri denetlendi

Sarayönü’nde gübre bayileri denetlendi
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan gübre bayileri ve üreticilerine yönelik denetimler, Sarayönü’nde de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle sürdürülüyor. Denetimler kapsamında gübrelerin barkod, ambalaj, etiket ve içerik uygunluğu detaylı şekilde inceleniyor.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yapılan kontrollerin gübrelerin içeriğinin mevzuata uygun olup olmadığını tespit etmek, sahte veya standart dışı ürünlerin satışını önlemek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kapsamda, ilçe genelindeki gübre bayileri tek tek ziyaret edilerek numuneler alınıyor ve ürünlerin etiket bilgileriyle içeriği karşılaştırılıyor. Özellikle çiftçilerin verimli ve kaliteli tarımsal üretim yapabilmesi için kullanılan gübrelerin standartlara uygun olması büyük önem taşıyor.

Standart dışı ürünlere geçit yok

Yapılan denetimlerde, ürünlerin üzerindeki barkodların sistemle uyumluluğu, ambalaj üzerinde yer alan bilgilerin doğruluğu ve içerik analizleri öncelikli olarak kontrol ediliyor. Eğer standart dışı bir ürüne rastlanırsa, gerekli yasal işlemler başlatılarak ilgili firma veya bayi hakkında idari yaptırım uygulanıyor. Ayrıca, üreticilerin mağdur olmaması ve tarımsal verimliliğin korunması için şüpheli ürünlerden numune alınarak laboratuvar incelemelerine gönderiliyor.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, çiftçileri sahte veya standart dışı gübre kullanımı konusunda dikkatli olmaya davet ederek, herhangi bir şüpheli durumda kendilerine başvurmalarını istedi. Denetimlerin sadece bayilerle sınırlı kalmayacağını belirten yetkililer, tarla bazlı kontrollerin de gerçekleştirileceğini ve çiftçilerin kullandığı gübrelerin doğrudan toprak üzerindeki etkilerinin de gözlemleneceğini ifade etti.

Bu denetimlerin amacının hem çiftçileri korumak hem de tarımsal üretimde kaliteyi artırmak olduğunu vurgulayan yetkililer, sürecin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.