Sarayönü’nde hazırlıklar başladı: Turşuluk zamanı geldi

Sarayönü’nde hazırlıklar başladı: Turşuluk zamanı geldi
Yaz aylarının son günleri yaşanırken, Sarayönü'nde vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı. Evlerde sebzelerin kurutulması ve turşuların hazırlanması, bu dönemde gündemin başlıca maddeleri arasında yer alıyor. Çarşı ve pazarlarda, kış aylarında yemeklerde kullanılmak üzere konservelik, kurutmalık ve turşuluk ürünlerin alımı artış gösterdi.

Konya'nın Sarayönü ilçesinde Cuma günleri kurulan halk pazarında, kış hazırlıkları için gerekli sebzeler tezgahları süslemeye başladı. Pazar esnafı, bu yıl turşuluk ve kurutmalık sebzelerle dolu tezgahların vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtiyor. Ancak, genel olarak pazar işlerinin durgun olduğunu ve alıcıların sayısında bir azalma yaşandığını vurguluyor.

Özellikle korişon salatalıklar, turşu hazırlığında en çok tercih edilen sebzeler arasında bulunuyor. Sarayönü pazarında satılan salatalıkların kilogram fiyatı ise 25 ila 50 lira arasında değişiklik gösteriyor. Vatandaşlar, bu dönemde uygun fiyatlarla sebzeleri temin etmek ve kış için hazırlıklarını tamamlamak adına pazarları ziyaret ediyor.

Bu yıl da kış hazırlıkları için hem pazarlarda hem de evlerde hummalı bir çalışma sürüyor. Sebzelerin kurutulması ve turşuların hazırlanması, kış aylarında hem lezzetli hem de ekonomik seçenekler sunuyor.

Pazarcı esnaflarından Yakup Yetkin, kış hazırlıkları sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

pazar-tursuluklar-3.jpg

Yetkin, "Bu yılki kurutmalık sebze ve turşu sezonu başladı ve vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yoğun. Tezgahlarımızda her türlü turşuluk ürünü bulunuyor. Salatalık, biber, lahana gibi çeşit çeşit sebzelerimiz mevcut. Özellikle ev hanımları, kış için hazırlıklarını yaparken büyük bir taleple geliyorlar. Bu dönemde pazarımıza olan ilgi arttı ve müşterilerimiz çeşitli turşu malzemelerini satın almak için sık sık ziyaret ediyor,” dedi.

Yetkin, sezonun başlamasıyla birlikte, kış aylarında evlerde kullanılacak ürünlerin temini için pazarların önemli bir rol oynadığını belirtti. “Turşuluk sebzelerin yanı sıra kurutmalık ürünlerimiz de rağbet görüyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da kış için hazırlık yapan vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamaya çalışıyoruz. Kışa hazırlık yapmak isteyenler için tezgahlarımızda geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Müşterilerimiz, hem kaliteli hem de uygun fiyatlı ürünlerimizden memnun kalıyor. Bu süreçte ev hanımları başta olmak üzere, her yaştan ve meslek grubundan vatandaşlarımıza hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

Etiketler :