Sarayönü’nde işlenmeyen araziler kiralanıyor

Sarayönü’nde işlenmeyen araziler kiralanıyor
Sarayönü’nde uzun süredir atıl durumda bulunan tarım arazileri, 2025 yılı itibarıyla tarımsal kullanım amacıyla kiraya verilmeye başlanacak. İlçedeki arazilerin tespit çalışmaları tamamlandı, listeler askıya çıkarıldı.

"İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik" kapsamında, iki yıldır işlenmeyen tarım arazileri belirlenerek ekonomiye kazandırılacak. 2025’in son çeyreğinde ilk kiralama işlemleri yapılacak.

Sarayönü’nde uzun yıllardır işlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması için yürütülen çalışmalar hız kazandı. 22 Ağustos 2024 tarihli ve 32640 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik" doğrultusunda, ilçedeki işlenmeyen araziler tespit edilerek askıya çıkarıldı.

Çeşmelisebil, Doğu İstasyon, Gözlü, Hatıp, İnli, Karatepe, Kuyulusebil ve Özkent mahallelerinde bulunan bu araziler ilan edildi.

Atıl durumdaki araziler ekonomiye kazandırılacak

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işlenmeyen tarım arazilerinin yeniden değerlendirilmesinin hem ilçeye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. “Bu yönetmelik sayesinde uzun yıllardır atıl durumda bulunan tarım arazileri tekrar üretime kazandırılacak. Arazilerin tarımsal amaçlı kiralanması hem yerel çiftçilerimize hem de tarımsal üretime büyük fayda sağlayacak” dedi.

Koçak, 2024 ve 2025 yıllarında tespit çalışmalarının devam edeceğini, 2025 yılının son çeyreğinde ise ilk kiralama işlemlerinin gerçekleşeceğini dile getirerek, “Bu süreçte vatandaşlarımız, askıya çıkarılan listelere itiraz edebilirler. İtirazların değerlendirilmesinin ardından kesin listeler İl Müdürlüğüne iletilecek ve ardından kiralama süreci başlayacak” ifadelerini kullandı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, kiralanacak arazilerle ilgili detaylı duyuruların yapılacağını ve başvuruların alınacağını da ekleyerek, tüm çiftçileri ve vatandaşları bu fırsatı değerlendirmeye davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.