Selçuk İletişim, bütün ödülleri topladı
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Genç İletişimciler Yarışması’nda “Mizanpaj”, “Belgesel”, “Radyo Haber Spikerliği” ve “İnternet Sitesi” kategorilerinde toplamda 6 ödül birden kazandı
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması bu yıl 33. kez gerçekleşti. Bugüne kadar 20 bini aşkın öğrencinin proje üreterek katılım gösterdiği yarışmada bu yıl 18 üniversiteden 62 öğrenci, 44 proje ile ödüle değer görüldü. Yarışmaya damgasını vuran Selçuk Üniversitesi ise ödülleri topladı.
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, “Mizanpaj”, “Belgesel”, “Radyo Haber Spikerliği” ve “İnternet Sitesi” kategorilerinde toplamda 6 ödül kazanarak, en çok ödül alan iletişim fakültelerinden biri oldu. Mizanpaj kategorisinde Şevval Bayram, “Türkiye'nin Hırçın Adası: Gökçeada” isimli projesiyle birinci olurken, Nazlı Yolbakan, “Tebessümler Ülkesinin Fotoğrafçısı” adlı çalışmasıyla ikinci oldu. Belgesel dalında Almina Yıldız ve İlkay Çelik’in birlikte hazırladığı “Zeugma Mosaic Museum” başlıklı projesi birinciliği kazandı. Radyo Haber Spikerliği alanında Sayım Emrealp Hazar ve Berran Şahin’in “Selçuk Gündem” adlı çalışması birinci, Sudenur Özcan, Uğur Sağdıç ve Nejlanur Belce’nin "Farkım"Da Mısın?” adlı projesi ikinciliğe layık görüldü. İnternet Sitesi kategorisinde de Serhan Doğan’ın "Pizoom.Com Türkiye'nin Kısa Film Dijital Platformu" adlı eseri ikinciliğin sahibi oldu.
Her yıl hem genç gazeteciler hem de gazetecilik mesleğini ileri taşıyan sektör temsilcileri için önemli bir buluşma noktası olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni, bu yıl farklı bir formatta gerçekleşti. Yarışmanın finalistleri, bu yıl deprem farkındalığına katkı sağlayacak projeler geliştirmeleri için sektörün önde gelen isimleri tarafından mentorluk desteği alacak. Yılsonuna dek geliştirecekleri projelerle gençler, çağın iletişim trendleri ve araçlarıyla kariyerlerine başlamaları için bir fırsat yakalarken deprem bölgelerinde toplumsal hafızanın canlı tutulmasına da katkıda bulunacak.
HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.