Selçuk Üniversitesi'nde antibiyotik kullanımına tiyatro ile farkındalık yaratıldı
Sosyal Akademi Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Nazlım Aktuğ Demir, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada antibiyotik direncinin dünya çapında büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.
Prof. Dr. Demir, "Her 4 dakikada bir kişi dirençli enfeksiyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, eğer bu sorunla mücadele edilmezse, 2050 yılına gelindiğinde her 3 saniyede bir kişi enfeksiyonlar nedeniyle ölecek ve enfeksiyonlar, kanser gibi diğer ölüm nedenlerini geride bırakacak. Bu nedenle, farkında olmadığımız sessiz bir pandemi ile karşı karşıyayız.
2015 yılından bu yana 18 - 24 Kasım tarihleri ‘Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası’ olarak kabul ediliyor. Hem sağlık çalışanları hem de toplumun her bireyi olarak antibiyotiklerin doğru kullanımı konusunda örnek olmalı ve bu sessiz pandemiyi durdurmak için adım atmalıyız” dedi.
Topluluğun düzenlediği tiyatro oyunu, öğrencilerin rol aldığı skeçlerle sahnelendi ve interaktif bir şekilde izleyicilerin katılımına olanak tanındı. Etkinlik, antibiyotik kullanımının doğru ve bilinçli şekilde yapılmasının önemini eğlenceli bir yöntemle vurguladı.
Prof. Dr. Demir, etkinliği düzenleyenlere teşekkür belgesi takdim etti. Özellikle drama eğitmeni ve sanat tarihçisi Erdal Zeki Tomar’a, organizasyonda büyük emek harcayan Sosyal Akademi Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Stajyer Doktor Neslihan Elibal’a ve öğrencilere teşekkür etti.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.