Selçuk Üniversitesinde Sivil Havacılık ve Uzay Bilimlerine dair önemli buluşma
Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, dijital dönüşümde hızlı tepki veren ülkelerin gelişim sağladığını belirtti ve Selçuk Üniversitesi’nin, öğrencileri ve mezunlarıyla bu alanda güçlü ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu vurguladı. Savunma sanayisinin stratejik önemine değinen Soydal, “Türkiye, savunma sanayisi ve sivil havacılıkta büyük bir atılım gerçekleştirdi; stratejik konumu gereği güçlü olmak zorunda” dedi.
Selçuk Üniversitesi mezunlarından olan Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Çınar ise Türkiye’nin, dünya çapında en çok uçuş destinasyonuna sahip filolardan birine sahip olduğunu ifade ederek, “Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu’nun en yoğun hava trafiğine sahip büyük havalimanlarına ev sahipliği yapıyor. Paris ya da Madrid Havalimanı, bizim havaalanlarımızın yakınından bile geçemez. Gerek fiziksel imkanlarımız gerekse havacılık güvenliği ve konforunda önemli üstünlüklerimiz var,” açıklamasında bulundu.
Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rüştü Güntürkün ise, ülkeler arasında sivil havacılık ve savunma alanında kıyasıya bir rekabet olduğunu dile getirerek, “Türkiye, bu yarışta oldukça iyi bir konumda. Hedefimiz, Selçuk Üniversitesi’ni havacılık alanında bir merkez haline getirmek” dedi.
Airbus D&S Sistem Mimarı Dr. Hakan Gürkan ise çevrim içi olarak katılarak “Otonom Hava Araçlar: Gelecek, Teknoloji ve Sürdürülebilirlik” başlıklı bir sunum yaptı. 8 Kasım’a kadar sürecek olan 2. Uluslararası Havacılık ve Uzay Bilimleri Konferansı, havacılık ve uzay bilimlerindeki son gelişmeleri paylaşmak ve akademi ile sektör arasında etkileşimi güçlendirmek amacıyla düzenlendi.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.