Selçuklu Belediyesi halk oyunları ekibi Bosna Hersek'te Konya'yı temsil etti

Selçuklu Belediyesi halk oyunları ekibi Bosna Hersek'te Konya'yı temsil etti
Ecdat topraklarında ülkemizi temsil eden Selçuklu Belediyesi Bosna Hersek’in Zenica kentinde gerçekleştirilen Çocuk Şenliği’nin final gününde halk oyunları ekibiyle sahnedeydi

Selçuklu Belediyesi, her yıl Bosna Hersek’in Saraybosna ve Zenica şehirlerinde düzenlenen “Türkiye Günleri Çocuk Şenliği”nde yer alarak Konya’yı temsil etti. Şenliklerin son gününde Zenica’da sahne alan Selçuklu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Bosna Hersek’in her bölgesinden öğrencilerin katıldığı şenlikte Türkçe ve Boşnakça şarkıların söylendi, gönüllerince eğlenen çocuklar oyunlar oynayıp çizgi film izleyerek şenliğin tadını çıkardı. Selçuklu Belediyesi Büyükbayram Ortaokulu öğrencileri de halk oyunları gösterisiyle şenliğin coşkusuna ortak oldu.

Başkan Pekyatırmacı: “Bosnalı kardeşlerimizle bir arada olmaya devam edeceğiz”

“Türkiye Günleri Çocuk Şenliği” gibi organizasyonların Bosna Hersek ile gönül bağlarını daha da kuvvetlendirdiğini dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü’nün düzenlediği bizim de belediye olarak katıldığımız Türkiye Günleri ve Çocuk Şenliği etkinliklerinin finali olan Zenica kentindeki Zenica Çocuk Şenliği bugün sona erdi.

Etkinliğin Saraybosna kısmında açtığımız stantlarda yüz boyama etkinliklerimizle çocuklarımızın yüzünü güldürmeye gayret ettik. Bosna Hersekli ve Türk çocuklarımızın yoğun katılımının olduğu şenliğin son gününde de halk oyunları ekibimizle Konyamızı ve ülkemizi temsil ettik.

Ecdadımızın bize yadigarı olan kardeşlerimizle her alanda birlikte olmaya devam edeceğiz. Bizleri burada bağırlarına bastıkları için ayrıca teşekkür ediyorum. Organizasyonların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında emeği olan herkese tekrar teşekkür ediyorum.” şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.