Sertifikalı tohum kullanım desteğini unutmayın

Sertifikalı tohum kullanım desteğini unutmayın
Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, 2024 Yılı Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında, üreticilerin sertifikalı tohum kullanım desteği için başvurularını yapmaları gerektiğini bildirdi.

2024 Yılı Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ kapsamında sertifikalı tohum kullanım desteği müracaatlarının devam ettiğini belirten Seçen, ''Bitkisel üretim destek programı kapsamında, sertifikalı tohum kullanım desteği için üreticilerin, son başvuru tarihi olan 31 Temmuz 2024 mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi." dedi.

sertifikali-tohum-destegi.jpg

Üreticilerin, kaliteli ve verimli tarımsal üretim için sertifikalı tohum kullanımının teşvik edildiği bu program kapsamında, belirlenen son başvuru tarihine kadar İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları önem taşıyor. Desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerin başvuru evrakları ile birlikte bağlı bulunduğu İlçe Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Sertifikalı tohum kullanım desteğinde ürünlere göre yüzde 25 ile yüzde 50 arasında artış yapılmıştı. Bu kapsamda buğday, arpa, tritikale, çeltik, yulaf, nohut ve çavdarın tohum destek birim fiyatı dekar başında 50 liradan 65 liraya çıkarılmıştı