Şimşek'ten enflasyona ilişkin ilk yorum: Dezenflasyon başladı

Şimşek'ten enflasyona ilişkin ilk yorum: Dezenflasyon başladı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, haziran ayı verileriyle birlikte ortaya çıkan 6 aylık enflasyon rakamlarını değerlendirmesinde dezenflasyon sürecinin başladığını savundu. Şimşek, yüzde 1,64'lük verinin yıllık yüzde 22 hedefinin tutacağının göstergesi olduğunu söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Dezenflasyon süreci başladı. Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi, yüzde 22'lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), emekli ve memurların maaş zammı ile ÖTV oranlarındaki artışa yansıyacak haziran ayı verilerini açıkladı. Beklentilerin çok altında kalan verilere ilişkin ilk yorumunu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dezenflasyon sürecinin başladığını söyledi.

Bakan Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Enflasyon eğiliminde gerile olduğunu dile getiren Şimşek, mevsimsel düzeltilmiş üç aylık hareketli ortalamanın yıllıklandırılmış değerinin ima ettiği enflasyon eğiliminin yıl sonu hedefiyle uyumlu olduğuna işaret etti.

Şimşek, paylaşımında, "Yüzde 1,64'lük aylık haziran verisi ise yüzde 22’lik yıllıklandırılmış enflasyonu işaret ediyor. Finansal istikrar, sürdürülebilir cari açık, rezerv birikimi ve gri listeden çıkış gibi birçok alanda elde ettiğimiz başarıyı, programımızın ana hedefi olan dezenflasyonda da belirgin şekilde göreceğiz. Fiyat istikrarına ulaşana kadar programımızı kararlılıkla uygulayarak kalıcı refah artışını sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ