Sıvatlar sahiplerine teslim edildi

Sıvatlar sahiplerine teslim edildi
Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen, büyük ve küçükbaş hayvanların su içmesi için kullanılan sıvatlar Ahırlı İlçesi Kayacık ve Çiftlik Mahallelerindeki üreticilere teslim edildi.

Tarım İl müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan açıklamada küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçladık. Ayrıca büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan yetiştiricilerimiz sürülerini her yıl periyodik olarak yerleşim yerlerinden uzaktaki meralara götürmekte. Çoğu meralarda su içme kısıtlı veya çok uzak olduğundan yetiştiriciler doğal kaynaklardan ya da kendi imkânları ile hayvanlarını sulamakta olup ciddi zorluklar yaşamakta. Bu sorunların önüne geçmek için projemizi hayata geçirdik. İlimizdeki üreticilerimizi ve yetiştiricilerimizi birçok proje ile desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

sivat-teslimi-2.jpg

Teslim edilen sıvatların montajları yapıldıktan sonra teknik personel tarafından belirli aralıklarla kontrollerinin yapılacağı bildirildi.