Sonocak ve Öz Ailelerinin mutlu günü

Sonocak ve Öz Ailelerinin mutlu günü
Ertuğrul Mahallesinden Karayollarından emekli ve bir dönem Sarayönü Ziraat Odası Başkan Adayı olan Necdet Yavuz Öz, oğlu Berk’i hafta sonu düzenlenen merasimle evlendirdi.

İlknur-Ali Sonocak çiftinin kızları Hazal ile Birgül-Yavuz Öz çiftinin oğlu Berk, Cumartesi günü gerçekleştirilen düğün merasimi ile hayatlarını birleştirdi.

Düğün merasimi Perşembe günü İzmir’de gerçekleştirilen kına ile başladı. Cumartesi günü gelinin dualar eşliğinde getirilmesi ile devam eden törende düğün öncesi Ertuğrul Köy Konağı’nda davetlilere klasik Sarayönü Pilavı ikram edildi.

Akşamı ise Köy Konağının bahçesinde açık havada oldukça kalabalık bir katılım ile düğün yapıldı. İki tarafında Çerkes kökenli olması sebebiyle etnik Kafkas düğünü şeklinde organize edilen düğünde gençler hünerlerini sergiledi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden törende, bir anda bastıran yağmura rağmen davetliler alanı terk etmedi. Düğün köy konağının salonunda ki eğlence devam etti.

Çerkes adetlerine göre damat Berk Öz, düğüne katılmazken Şawo (Sağdıç) evinde Damat ve Sağdıç Ömer Toy’a Çerkes adetlerine uygun türlü şakalar yapıldı. Genç çifti akrabaları, dostları ve sevdikleri bu mutlu günlerinde yalnız bırakmazken, Sonocak ve Öz aileleri de misafirleri ile tek tek ilgilendi.

Saray Medya olarak Hazal ve Berk çiftimize mutluluklar dilerken, Sonocak ve Öz ailelerine ise bu birlikteliğin hayırlı olmasını temenni ederiz.