‘Türk çocuklarını okullarda azınlık yapan uygulamada neden ısrarcısınız?’

‘Türk çocuklarını okullarda azınlık yapan uygulamada neden ısrarcısınız?’
Konya’daki okullarda yabancı öğrenci sayısının Türk öğrencilerin sayısını geçtiğine dikkat çeken İYİ Parti Konya Milletvekili Karaman, Milli Eğitim Bakanı Tekin’e eğitim sistemine ve öğrencilere zarar veren bu durumda neden ısrarcı olduklarını sordu

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaları nedeniyle kentteki okullarda yabancı öğrenci sayısının Türk öğrenci sayısını geçtiğini söyledi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Karaman, Bakan Yusuf Tekin’e "Türk okullarında Türk çocuklarını adeta azınlık durumuna düşüren bu uygulamalardaki ısrarınızın sebebi nedir?" diye sordu.

Milletvekili Karaman, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Genel Kurulu’na soru önergesi verdi.

Tekin, "Devletimizin okullarında Türk çocukları adeta 'azınlık' durumuna düşürülmektedir. Türk öğrencilerin gelişimini olumsuz etkileyen ve eğitimin kalitesini düşüren bu uygulama, nesillerimize etki edecek çok ciddi bir hatadır. Türk kültürüne ve Türk milli eğitim sistemine büyük zarar veren bu uygulamadan dönülmesi milli devletimizin geleceği için zorunluluktur" dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Karaman, soru önergesinde şu soruları yöneltti:

“Ekim 2024 itibarıyla Konya ilimiz genelinde kaç yabancı uyruklu öğrenci Bakanlığınıza bağlı okullarda eğitim görmektedir?

Bakanlığınıza bağlı okullarda eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin geldikleri ülkelere göre dağılımı nedir?

Konya genelinde yabancı uyruklu öğrencilerin oranının okulun toplam mevcudunun yüzde 50'sinden fazla olduğu okul sayısı kaçtır?

Konya genelinde yabancı öğrencilerin toplam okul mevcudunun yarısından fazla olduğu okulların isimleri nelerdir?

Bu okulların toplam mevcutları kaçtır, buralarda eğitim gören yabancıların uyruklara göre dağılımı nasıldır?

Mevcudunun yüzde 80'inden fazlası yabancı öğrencilerden oluşan okullarda Türk öğrencilerin yaşadığı/yaşayabilecekleri zorluklarla ilgili olarak Bakanlığınız bir çalışma yapmış mıdır?

Bakanlığınız, okul mevcudunun yüzde 80'lerini geçen yabancı uyruklu öğrencilerin seyrekleştirilmesiyle ilgili bir planlama yapmakta mıdır?

Türk kültürüne ve Türk milli eğitim sistemine büyük zararlar veren bu uygulamalar ne gerekçe ile Bakanlığınızca devam ettirilmektedir?

Türk okullarında Türk çocuklarını adeta azınlık durumuna düşüren bu uygulamalardaki ısrarınızın sebebi nedir?

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.