Türk Kızılay’dan depremzede çiftçilere destek

Türk Kızılay’dan depremzede çiftçilere destek
Türk Kızılay, deprem bölgesinde tarım ve hayvancılığı yeniden canlandırmak amacıyla başlattığı Çiftçi Destek Programı’nın ilk aşamasında 2 bin 797 çiftçiye toplam 70,8 milyon lira ödeme gerçekleştirdi.

Türk Kızılay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlattığı Çiftçi Destek Programı’nın ilk aşamasını tamamladı. Depremden en çok etkilenen 6 ilde, tarım ve hayvancılık faaliyetleri zarar gören çiftçilere yönelik olarak uygulanan bu program kapsamında, 2 bin 797 üreticiye toplam 70 milyon 870 bin lira ödeme yapıldı.

Kahramanmaraş’ta 538, Hatay’da 439, Malatya’da 388, Adıyaman’da 591, Gaziantep’te 455 ve Osmaniye’de 386 çiftçiye destek sağlandı. Programa, ürün ve ekipman kaybı yaşayan küçük çaplı üreticiler dahil edildi. Çiftçilerin belirlenmesi aşamasında, Kızılay, İl Tarım Müdürlükleri ile iş birliği yaparak, çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) veya Hayvan Kayıt Sistemi’ne (Türkvet) kayıtlı olmalarını şart koştu. Destek miktarı ise ekim yapılan alan ya da sahip olunan hayvan sayısına göre belirlendi.

Çiftçilere tarımsal girdi, ekipman ve malzeme temin edebilmeleri için yapılan bu destekle Kızılay, bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yeniden canlandırmayı hedefliyor. İlk aşama ödemelerini alan çiftçiler, izleme süreci sonucunda uygun bulunmaları halinde, kasım ayında ikinci faz ödemelerini alacaklar. Böylece program kapsamında 2024 yılında sağlanacak toplam destek miktarı 141 milyon 740 bin liraya ulaşacak.

2023 yılı boyunca depremden etkilenen 860 çiftçiye 24 milyon 761 bin lira nakit desteği sağlayan Türk Kızılay, bölgedeki üretimin yeniden canlanması için çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.