Türkiye'nin siber güvenliği için hazırlanacaklar

Türkiye'nin siber güvenliği için hazırlanacaklar
Türkiye'nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla Konya Teknik Üniversitesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı kolları sıvadı. Üniversite ile Mevlana Kalkınma Ajansı arasında Türkiye Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Program ile ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri uygulanarak dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek hedefleniyor.

Öğrencinin Konya Teknik Üniversitesi öğrencisi olması. bilgi işlem ve yazılım alanında yetenekli, dijital teknolojilere meraklı ve kendini geliştirmeye istekli olması ve akademik takvim yılı içerisinde düzenlenecek yüz yüze eğitimleri ve uygulamaları eksiksiz takip edebilmesi şartları bulunuyor. Programa başvurular 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

Başvurusu kabul edilen öğrenciler Siber Vatan Hackviser Platformuna yönlendirilecek. 15 günlük bir süre içerisinde çevrimiçi olarak platformdaki eğitim ve görevleri (Linux ve network eğitimi) tamamlamaları gerekecek. Hackviser Platformu üzerinden görevleri eksiksiz tamamlayan öğrenciler online sınava tabi tutulacak. İçlerinden başarılı olan 40 öğrenci yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak. Öğrenciler CEH (beyaz şapkalı hacker) eğitimi, web güvenliği eğitimi ve tersine mühendislik eğitimi olmak üzere Haziran ayına kadar sürecek beşer günlük üç eğitime ve online uygulama sürecine dahil olacak. Yüz yüze dersler üniversite yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.