Tuz Gölü'nde kaçak ava geçit yok

Tuz Gölü'nde kaçak ava geçit yok
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Tuz Gölü bölgesinde kaçak avlanma yapıldığı ihbarını değerlendirerek çalışma başlattı. Tuz Gölü çevresinde yapılan denetimlerde avcılar tarafından kullanılan 6 avcı kulübesi tespit edilerek imha edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Tuz Gölü çevresinde kaçak av yapanlara göz açtırmıyor. Rutin denetimlerin yanı sıra ihbarları da değerlendiren ekipler bölgede incelemelerde bulunuyor. , Tuz Gölü bölgesinde kaçak avlanma yapıldığı ihbarını değerlendiren ekipler çalışma başlattı. Yapılan denetimlerde avcılar tarafından yere çukur kazılarak üzeri çalı ve otlarla örtülmüş 6 avcı kulübesi tespit edildi. Ekipler, bölgede yapılan incelemelerde kulübelerde yasa dışı olarak ördek, kaz ve angut avlandığını belirledi. Doğal yaşamı koruma amacıyla kaçak yapılan bu kulübeler ekipler tarafından yakılarak imha edildi.

tuz-golunde-kacak-ava-gecit-yok-2.jpg

Kaçak avcılıkla mücadelenin sürdüğünü belirten yetkililer, doğal yaşamın korunması için vatandaşların duyarlı olmaları ve yasa dışı avlanmaları ihbar etmeleri gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.