Tuz Gölü'nde Off-Road ATV Safarisi

Tuz Gölü'nde Off-Road ATV Safarisi
Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde filamingoların doğal yaşam alanı olan ve dünyanın en eşsiz günbatımına ev sahipliği yapan Tuz Gölü'nde Off-Road ATV Safarisi düzenleniyor.

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği ailecek yada arkadaş grupları ile gerçekleştirilebilen safaride doğa ile iç içe eşsiz bir gün yaşanıyor. tabi safariye katılanlara bireysel araç kiralar gibi ATV'ler teslim edilmiyor. Safari rehber eşliğinde parkur alanında ve trafiğe kapalı bölgede gerçekleştiriliyor. ATV kullanırken de uyulması gereken kurallar bulunuyor. Atv kullanırken kask takmak mecburi ve tehlike arz eden hareketler yapmak yasak. Tabi Tuz Gölü'ne ATV ile girmek de yasak. Toprak ve tuzun buluşma noktasına kadar ATV ile gidiliyor ve yürüyerek Tuz Gölü'ne giriliyor.

tuzgolunde-safari-duzenliyorlar-6.jpg

Tabi ATV ile safarinin de belli bir ücreti bulunuyor. 5 kilometrelik aile piknik alanındaki parkur için ATV başına 250 lira talep ediliyor. 8 kilometrelik parkura ATV başına 400 lira alınıyor. Mesafe uzadıkça ATV başı fiyatlar da değişiyor. Askeriye üstünün bulunduğu 15 kilometrelik parkura yine ATV başına 500 lira 20 kilometrelik Tuz Gölü safarisine ise ATV başı 1000 lira ödeniyor.

tuzgolunde-safari-duzenliyorlar-8.jpg

Tuz Gölü Safarisini gerçekleştiren işletme sorumlusu Onur Muhammed Arıkök, yerli ve yabancı turistlerin AVT safarisine büyük ilgi gösterdiğini belirterek ''Ziyaret etmek için Tuz Gölü'ne gelenler ATV safarisine katılmak istiyor. Gördükleri zaman Tuz Gölü'nün nasıl kumsal gibi yumuşak olduğun hayran kalıyor. Tüm herkesi ilçemizde verilen bu yeni sosyal aktiviteye davet ediyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.