Umutlar seneye kaldı
Sarayönü’nde uzun yıllardan buyana çeşitli nedenlerden dolayı öğrenci sayısı eriyen Meslek Yüksek Okulu bünyesine yıl içerisinde kazandırılan umut vaat eden dört yeni bölüm öğrenci kabul edemedi. Okul bünyesinde Laborant ve Veteriner Sağlık, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, İnternet ve Ağ Teknolojileri ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği programları YÖK kararı ile açılmıştı. Türkiye genelinde yüzde 90 ila 95 doluluk oranları bulunan programların aynı zamanda istihdam odaklı olmasının, Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’na gelecek öğrenci sayısını arttırması ümit ediliyordu. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğretim elemanı atamaları yapılamadığından dolayı tercih kılavuzunda yer alamayan bölümler bu yıl öğrenci kabul edemedi.
Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nun eski özlenen günlerine yeniden kavuşabilmesi için başlatılan girişimler bu yıl sonuç vermeyince umutlar seneye kaldı. YÖK Başkanlığı’na sunulan dört programın Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’na açılması kabul edilmişti. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğretim elemanı atamalarının yapılmasının ardından programlar öğrenci kabul etmeye başlayacaktı. Öğretim elemanı alımı yapılamamasından dolayı aktif hale gelemeyen bölümler üniversite tercih kılavuzunda yer alamadı. Bu yüzden de öğrenci kabul edemedi.
Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nuh Boyraz ve okul yönetiminin yoğun çabaları neticesinde okula dört yeni program kazandırılmıştı.
Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’na halihazırda bulunan Bilgisayar Programcılığı, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım ve Tohum Teknolojisi programlarının yanı sıra Laborant ve Veteriner Sağlık, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, İnternet ve Ağ Teknolojileri ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği programları kurulmuştu.
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, YÖK Başkanlığı’nın 10 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’na dört yeni program açılmasını kabul ettiğini duyurması ilçede büyük bir sevince neden olmuştu.
Bu senenin ardından umutlar gelecek yıla kaldı. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nün gelecek yılki tercih döneminden önce öğretim elemanlarını atayıp bölümleri öğrencilere açması ümit ediliyor.
Sivil Hava Alanı askıya mı alındı?
Konya'ya yapımı planlanan Sivil Hava Alanı Pisti için de Sarayönü, iki alternatiften bir tanesi olarak değerlendiriliyordu. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda Sivil Havacılık Yüksek Okulu'nun da ilçemize kazandırılması planlanıyordu. Ülkenin ekonomik dar boğazda olmasından dolayı yatırımın askıya alınıp alınmadığı merak konusu oldu.
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak tarafından ilçemize kazandırılması için büyük çaba sarf edilen Sivil Hava Alanı için Fatih mahallesinde bulunan 331 ada 4 nolu parselde kayıtlı olan, geçmişte çöplük olarak kullanılan taşınmazın üzerinde sivil havacılık faaliyetleri yapılabilmesi için ilave imar planı da meclisten geçirilmişti. Sivil Hava Alanı ile alakalı olarak Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Tekin, Rektör Yarcımsı Prof. Dr. Hüseyin Kara ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin de defalarca Sarayönü'ne gelerek incelemelerde bulunmuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.