Un kavanozu veya bidonuna 1 tutam ekleyin: Baş belası o sorundan kurtulun

Un kavanozu veya bidonuna 1 tutam ekleyin: Baş belası o sorundan kurtulun
Un neden böceklenir? İşte un böceklenmesini önleyecek tüyolar

Böceklenme, genellikle çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur. Bu nedenler arasında, hijyenik olmayan ortamlar, gıda artıkları, nemli alanlar ve sıcak hava koşulları gibi faktörler bulunmaktadır. Böcekler, bu tür ortamlarda kolaylıkla üreyebilir ve yayılabilirler.
Mutfaklarda böceklenme sorunu, pek çok kişinin karşılaştığı ve çözüm aradığı bir konudur. Bu sorunun birçok nedeni olabilir ve bu nedenleri anlayarak önlemler almak, böceklenme sorununu çözmek için önemlidir.

rafinera.com'un aktardığı habere göre; Unun böceklenmemesi için unu saklayacağınız kabın içerisine kuru karanfil, nergis çiçekleri veya defne yaprağı koyabilirsiniz. Sıcak havalar ve nem unun bozulması için uygun koşullardır. Bu nedenle yaz aylarında unları ağzı kapalı şekilde buzdolabında muhafaza ederek özellikle böceklenmenin önüne geçebilirsiniz.

hq720.jpg

UNUN RAF ÖMRÜ NE KADARDIR?

Buğday unu, doğru koşullar sağlandığında 1 yıla kadar saklanabilir. Tam buğday, yulaf ve çavdar unun raf ömrü, beyaz una göre daha azdır. Bu tip unlar, maksimum 6 ay içinde tüketilmelidir.

BOZUK UN NASIL ANLAŞILIR?

Unun bozuk olup olmadığını anlamak için en iyi yol koklamaktır. Taze un nötr bir kokuya sahiptir. Ancak un bozulmaya başladıkça kötü kokar. Hatta ekşi, küf ve bayat kokabilir.
Bozulmaya başlayan un renksiz görünebilir.
Un, nem ve su ile temas ettiğinde büyük kalıplar ortaya çıkar. Bu durumda tüm unu çöpe atmanız gerekir.
Un bozulmamış ancak böceklenmişse, elekten geçirerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ