Ünlü Türk yapı marketi iflasın eşiğinde. 45 yılın sonunda bayrağı çekti

Ünlü Türk yapı marketi iflasın eşiğinde. 45 yılın sonunda bayrağı çekti
Bursa’nın köklü firmalarından 45 yıllık dev yapı şirketi için konkordato kararı verilirken şirkette çalışanlar ise tedirgin. Dev şirketin iflas etmesi durumunda çok sayıda kişi işsiz kalacak. İşte Bursa ekonomisinde gündem olan o gelişmenin detayları.

Bursa'nın köklü firmalarından biri olan ve 45 yıllık bir geçmişe sahip olan dev yapı şirketi, konkordato kararıyla gündeme geldi. Bu karar, şirketin mali durumunun zorluğunu ve borçlarını yapılandırmak amacıyla alınmış önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Can çekişen şirketlere bir yenisi daha eklendiği bu süreçte, Bursa iş dünyasında dikkatleri üzerine çeken Dostkar Yapı Market'in konkordato ilan etmesi sektörde derin etkiler yarattı. Bu durum, sektördeki diğer firmalar ve tedarikçiler üzerinde de belirsizlik yaratarak endişe uyandırdı.

Aile şirketi olarak kurulan Dostkar Yapı Market ve Dostkar Dış Ticaret hakkında 45 yılın sonunda daha önce konkordato mühleti veren Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden yeni bir karar çıktı.

Mahkeme Dostkar Yapı Market'in konkordato süresini 1 yıl daha uzatarak borç batağından kurtulması için bir şans daha verdi.

Mahkeme, konkordato mühlet kararının ilanen tebliğine ilişkin yayınlan ilanda, dosyanın denetlenebilmesi açısından duruşmayı 25 Aralık 2024 gününe kadar erteledi.

asliyee-001.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ