Ünü şefler ev hanımlarını uyardı! Bıçaklar ıslak kaldığında bakın ne oluyormuş…

Ünü şefler ev hanımlarını uyardı! Bıçaklar ıslak kaldığında bakın ne oluyormuş…
Mutfak bıçaklarıyla ilgili şeflerden korkutan uyarı.

Mutfakların vazgeçilmez araçlarından biri olan bıçaklar, günlük hayatta sıkça kullandığımız eşyalardan biridir. Ancak, bu önemli aracın bakımı ve kullanımı konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. Konuyla ilgili olarak şeflerden gelen uyarılar da bu noktada oldukça dikkat çekicidir.

Mutfakta yapılan yaygın hatalar arasında yer alan noktalar hakkında şeflerden uyarı geldi. Mutfaktaki olmazsa olmaz eşyalar arasında yer alan bıçaklar konusunda yapılan yaygın hata konusunda bilgi verildi.

Mutfakta kullanılan sayısız bıçak türü, kendine has bir bakım ve temizlik gerektirebilir. Özellikle de şefler için oldukça önemli olan bu durum bıçak konusunda bazı önemli ipuçlarını da beraberinde getiriyor. Tam da bu noktada şefler bıçak kullanımında bu hatalardan kaçınmanız gerektiği konusunda uyarılarını yineledi. Bakın neden ıslak bırakmamak ya da makineye atmamak gerekiyormuş…

Bir daha yapmayacaksınız… Bıçağınızı yıkadıktan sonra kuru bir havlu veya mikrofiber bez ile silmeniz gerekiyormuş. Mutfak Müdürü olarak bilinen Chaya Rappoport bu konuda, "Bıçağınızı yıkadıktan hemen sonra kurulayın. Beklemesine izin vermeyin" diye uyarıyor. Bu uyarının nedeni ise hava yoluyla kurutmak bıçağın daha hızlı körelmesine ve paslanmasına yol açmasıymış.

Bıçakları temizleme konusunda yapılan diğer bir uyarı ise, keskin olması gereken herhangi bir aletin bulaşık yıkama makinesinden uzak tutulması gerektiğidir. Makinede yıkanan keskin aletler bir süre sonra körelmeyle karşı karşıya bırakabilir.

kaynak: ensonhaber.com

Kaynak:HABER MERKEZİ