Üreticilerin yardımcıları ayrılmaya başladı

Üreticilerin yardımcıları ayrılmaya başladı
Konya'ya her yıl belirli dönemlerde gelen mevsimlik işçiler ilçelerde konuşlanarak tarlalarda çalışıyor. İlçelerdeki belirli bölgeler, çiftçi ve üreticilerin en büyük yardımcısı olan ve aileleriyle birlikte gelen mevsimlik işçilerin yerleşmesi için belirleniyor. İşlerini tamamlayan mevsimlik işçiler de bölgeyi terk etmeye başladı.

reticilerin-yardimcilari-ayrilmaya-basladi-2.jpg

Özellikle pancar ve ayçiceği, nohut gibi ürünlerin yetiştirildiği Kulu'da da hasat dönemini tamamlayan mevsimlik işçiler tekrar memleketlerine döndü. Ankara yolu üzerinde bulunan alandan ayrılan mevsimlik işçilerin geride bıraktıkları atıkları temizlemek ise belediye işçilerine düştü. Kulu belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri mevsimlik işçilerin konakladığı alanın temizliği yaptı. Çöp konteynırlarına doldurulan atıklar çöp toplama merkezine götürüldü.

ureticilerin-yardimcilari-ayrilmaya-basladi-1.jpg

Mevsimlik işçilerin önemine dikkat çeken Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, ''Çiftçi ve üreticilerimizin en büyük destekçisi olan mevsimlik işçilerimiz her yıl bölgemize geliyor. Biz de belediye olarak onlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sene çalışma süreleri biten işçilerimiz ayrıldı. Biz de ayrıldıkları bölgeyi temizledik yeniden gelecekleri güne hazırladık'' dedi.