Uzman isim açıkladı: 46 yaşında emekli olunabilir mi?

Uzman isim açıkladı: 46 yaşında emekli olunabilir mi?
SGK uzmanı Özgür Erdursun, 1999 sonrası sigorta başlangıcı olanların uzun süreden beri beklediği kademeli emeklilik düzenlemesi ile flaş açıklamalarda bulundu. Erdursun, 46 yaşında emekli olabilmenin mümkün olduğunu söyledi

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik yasası hakkındaki son gelişmeleri paylaşarak, kadınların 46, erkeklerin 48 yaşında emekli olabileceğini ileri sürdü.

Sosyal güvenlik sisteminde 1999 yılında yapılan düzenlemeyle emeklilik için yaş koşulu getirildi ve birçok sigortalının emekliliği ileri bir tarihe ertelendi. 8 Eylül 1999'dan önce sigorta girişi olan ve gerekli prim gün sayısını dolduranlar, bu reform nedeniyle emekli olamadılar.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik yasası ile ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Erdursun, bu yasanın 8 Eylül 1999 sonrası sigortalılar için gündeme gelebileceğini belirterek, 2028 seçim döneminde konunun daha fazla konuşulacağını ifade etti.

Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kademeli emeklilik yasası çıkabilir, fakat şu anda hükümetin gündeminde bu konu bulunmuyor. Ancak, 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için bu konunun gündeme gelebileceğini düşünüyorum. Özellikle 2028 seçim döneminde bu konunun daha fazla konuşulacağını öngörüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Erdursun'a göre, yeni düzenlemeyle kadınlar 46, erkekler ise 48 yaşında emekli olabilecek. kademeli emeklilik sisteminde yaş sınırları 46, 48, 50, 52, 54 ve 56 olarak belirlenecek. Bu gelişme, emeklilikte yaşa takılanlar için bir umut ışığı oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ