Uzmanından yeni varyant uyarısı! Kalabalıklardan uzak durun

Uzmanından yeni varyant uyarısı! Kalabalıklardan uzak durun
Covid-19’un yeni varyantının pik yaptığına işaret eden Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, özellikle kronik hastalığı olanlar ve yaşlıları kalabalıklardan uzak durmaları ve maske takmaları konusunda uyardı

Salgın hastalık vakaları yaz aylarıyla birlikte artış göstermeye başladı. Hastanelerin acil servislerindeki doluluğa dikkat çeken Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüsün halen mevsimsel özellik göstermediğini ve yeni varyantla pik yaptığını söyledi.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, özellikle risk grubunda bulunan yaşlılar ve kronik hastalığı olanlara kritik bir uyarıda bulundu. 2019 yılında dünyayı etkisini alan Covid-19’un etkisini yeni varyantlarla sürdürdüğüne dikkat çeken Şimşek, 'Acı ama gerçek' diyerek hastalığın hala tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Yavuz, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"COVID-19 halen mevsimsel özellik göstermiyor, yani nezle, grip gibi bir kış hastalığı değil, şu anda da yeni varyantla (muhtemelen JN1 soyundan KP3 veya LB.1) bir pik daha yapıyor. Yaşlılar, birden fazla ek, ağır hastalığı olanlar, bağışıklığı baskılanmışlar, gebeler için kalabalıklardan uzak durma ve maske takma zamanı. Doğrudur, çok sıkıcı ve acı ama gerçek."

Kaynak:HABER MERKEZİ